3 dingen om rekening mee te houden bij het uitkiezen van je nieuwe keuken

Ben jij bezig met het uitzoeken van een nieuwe keuken? Dan zul je waarschijnlijk al genoeg bezig zijn met de kleuren en materialen van je nieuwe keuken. Dat is dan ook iets waar we het in dit artikel even niet over gaan hebben. In dit artikel bespreek ik drie dingen met je die je mee kunt nemen in je overwegingen, waardoor de keuken straks helemaal af is en bij jou past. 

Zorg dat de keuken past bij jullie leven

Het eerste waar je naar kijkt als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken is waarschijnlijk hoe deze keuken eruit moet komen te zien. Dan heb ik het even niet over de materiaal en kleurkeuze, maar meer over de opstelling. Denk goed na welke opstelling het beste past bij jullie levensstijl. Sta jij bijvoorbeeld maar kort in de keuken? En ben je er eigenlijk liever helemaal niet? Dan is een heel uitgebreide woonkeuken voor jullie niet nodig. Vind je het juist heerlijk om uitgebreid te koken en ondertussen contact te hebben met de rest van het gezin? Dan is zo’n woonkeuken misschien wel wat voor jullie. Kijk dus echt naar wat er past bij jullie leven en ga niet zomaar voor een bepaalde opstelling. 

Kies je voor tijdloos of volg je de nieuwste trends?

Iedere keer zijn er weer nieuwe trends als het aankomt op het interieur, zo ook voor je keuken. Trends zijn (veelal) tijdelijk en een keuken kies je voor een langere periode. Het is daarom goed om na te denken of je een bepaalde trend wilt volgen of dat je toch gaat voor iets dat meer tijdloos is. Door voor iets tijdloos te kiezen, loop je minder het risico dat je over enkele jaren spijt hebt van je keuzes omdat die helemaal ‘uit’ zijn. 

Ben je benieuwd naar de trends van dit moment? Ga dan gewoon eens langs bij een showroom, bijvoorbeeld deze keukenblokken showroom in Hoogeveen. In een showroom kun je genoeg inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken. 

Houd rekening met het onderhoud

Vaak wordt er bij het uitkiezen van een nieuwe keuken alleen maar gelet op het uiterlijk en minder op de praktische kant. Dat terwijl de keuken straks een plek is die je waarschijnlijk intensief gaat gebruiken. Het is daarom goed om ook vast rekening te houden met het onderhoud. Hoe meer randjes en details, hoe meer je moet schoonmaken. Denk hierbij aan greepjes, maar ook aan nisjes. Neem ook meteen mee welke apparatuur je ingebouwd in de keuken wilt en welke je los wilt neerzetten. Ingebouwde apparatuur staat een stuk meer opgeruimd, maar kan wel eventuele opbergruimte in beslag nemen.