5 verhuistips om verhuisstress te voorkomen

Verhuizen is een leuke gebeurtenis, maar zeker ook stressvol. De stress die bij een verhuizing komt kijken kan zeker worden onderschat. Je moet verhuizen zeker niet romantiseren, want er komen een hoop praktische zaken bij kijken die geregeld moeten worden. Als alles gedaan is kan je gaan genieten van jouw nieuwe plekje. Om je zo veel mogelijk op weg te helpen zijn er een aantal tips die je kan opvolgen om het jezelf net wat gemakkelijker te maken.

5 gouden tips

De eerste tip is om administratieve zaken rondom je verhuizing te regelen. Zo moet je je inschrijven bij de gemeente waar je gaat wonen, adreswijzigingen doorgeven bij instanties, een nieuw energiecontract afsluiten of je huidige leverancier op de hoogte brengen van je verhuizing en gas water en licht regelen.

Tip 2 is om voldoende verhuisdozen te regelen. Je kunt verhuisdozen kopen, lenen of eventueel gratis krijgen. Als je gebruikmaakt van een verhuisbedrijf zoals Hollandmovers, regelen zij dit wellicht. Hollandmovers is onder andere een verhuisbedrijf Almere, maar zit door heel Nederland.

Tip 3 is om je verhuis volume te berekenen. Zo weet je ook hoeveel verhuisdozen je precies nodig gaat hebben. Het verhuisbedrijf weet hierdoor ook beter hoeveel mensen zij moeten inzetten. Je kunt hiervoor een offerte aanvragen.

Tip 4 is om je meubels op te meten. Je wil natuurlijk wel dat alles past. Het zou erg gênant zijn als je meubels niet door de deur of het raam passen. In het ergste geval moet je sommige meubels even uit elkaar halen.

En tip 5 is: zorg ervoor dat je genoeg plek hebt om te parkeren, of voor het verhuisbedrijf om hun verhuiswagens te parkeren. Kijk je buurvrouw of buurman even lief aan om te vragen of zij voor een keer even hun auto ergens anders neer kunnen zetten.

Met deze tips ga je een stuk minder gestrest je verhuizing tegemoet!