5 voordelen van een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is de ideale uitbreiding van een huis en tuin. Als je ruimte en geld over hebt en je de ruimte graag wilt benutten, dan kan je met behulp van een terrasoverkapping je ideale tuin creëren. In combinatie met een heerlijk terras en luxe tuinmeubelen kan je in het voorjaar en de zomer heerlijk genieten van de buitenlucht. Voor alle twijfelaars hebben wij vijf voordelen van een terrasoverkapping voor je op een rij gezet.

1. Schaduw in de zomer

De zomers in Nederland lijken elk jaar steeds warmer te worden, en dus is het in de zon vrijwel niet meer uit te houden. Tuurlijk is het lekker om een tijdje in de zon te bakken, maar daarna wil je de schaduw in en een terrasoverkapping is daar perfect voor. De overkapping biedt een mooie schaduwplek waar je heerlijk kunt afkoelen.

2. Minder warmte

Een bijkomend voordeel is dat zonlicht de onderkant van je muur niet bereikt, waardoor de temperaturen in het huis minder hoog zijn in de zomer. Soms is de zomer zo warm dat je binnen ook loopt weg te zweten, dat de woonkamer dan een paar graden koeler is scheelt een hoop. Wil je voor aankomende zomer voorbereid zijn op de hete dagen? Ga dan naar Van Van EE en kijk wat de mogelijkheden voor een terrasoverkapping in jouw tuin zijn.

3. Lager energieverbruik

Lagere temperaturen in huis betekent dus ook minder stroomkosten. De airconditioning hoeft minder hard te draaien omdat de temperatuur binnen al een paar graden lager is. Dit is zeer gunstig, omdat de bespaarde energie mogelijk in de winter weer van pas komt vanwege voordeel nummer vier.

4. Terrasje pakken in de winter

Op de koudere dagen heb je ook nog veel voordeel van je terrasoverkapping. Aan de onderkant kan je namelijk een heater plaatsen, waardoor je ook in de herfst en winter heerlijk op een terras kan zitten. De terrasoverkapping houdt jou en je gasten warm en droog, zodat je niet helemaal tot de zomer hoeft te wachten voordat je weer op een terras kan zitten.

5. Geen sneeuw in huis

Dit voordeel lijkt misschien klein, maar elke winter bewijst het bij ons weer zijn voordeel: een stuk voor de deur waar geen sneeuw ligt is perfect om je schoenen uit te kloppen. Ook kan je in de winter je vuilnisbakken onder de overkapping plaatsen, zodat je tijdens een regenbui altijd droog je afval in de bak kan stoppen.

Dus als je al aan het twijfelen was om een terrasoverkapping te laten bouwen, dan moeten deze vijf voordelen je ondertussen over de streep getrokken hebben.