De basis voor uw woning in Spanje

Veel mensen dromen er op latere leeftijd van om een huis in Spanje aan te kopen. In principe is dit een droom die relatief eenvoudig te verwezenlijken valt. Velen laten zich echter afschrikken door de wilde verhalen die ze lezen op het internet. Het moet echter gezegd dat deze verhalen eigenlijk geen maatstaf vormen. Indien u een woning in Spanje wenst aan te kopen is het vooral van belang om u te laten bijstaan door een professioneel bedrijf die de markt kent en reeds over de nodige ervaring beschikt. Wat dat betreft kunnen wij, het team van Huis aan de Costa u ongetwijfeld van dat advies voorzien.  

Uitgebreide informatie

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden waar u als potentiële koper op de Spaanse markt over beschikt is het niet noodzakelijk om meteen in het vliegtuig of de wagen te stappen en naar Spanje af te reizen. Wij kunnen eerst per email, in telefoongesprekken en andere berichtvormen elkaar van veel informatie voorzien. U leest het goed, elkaar, want hoe meer informatie u ons verstrekt over hetgeen u zoekt des te gerichter kunnen wij voor u op zoek gaan in een bepaalde regio naar de juiste woning. Ook kunnen wij u dan ook gerichter informatie verstrekken over andere eventueel benodigde te regelen zaken zoals bijvoorbeeld een hypotheek of residentie.

 

Gebouwen, Mijas, Spanje, Dorp, Architectuur, Costa, Sol

Meest geschikte regio voor uw woning

Het bepalen van de regio waarin u wenst te wonen in Spanje is een moeilijke keuze. Deze keuze wordt aanzienlijk bemoeilijkt door het feit dat er zo’n grote diversiteit bestaat tussen de regio’s onderling. Uw uiteindelijke keuze op dit vlak zal dan ook zeer persoonlijk zijn. Veel mensen kiezen er voor om een woning te kopen aan één van de populairste Costa’s in Spanje zoals de Costa Blanca of de Costa del Sol, maar lang niet iedereen is hier voor te vinden. Probeer eerst zelf goed te bepalen welke regio het best aan uw verwachtingen voldoet en trek dan gerust ter plaatse op onderzoek uit. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en zorgt u er voor dat u het maximum uit uw woning in Spanje kunt halen. Wij krijgen nog wel eens aanvragen van mensen die zeggen ik wil daar en daar een huis kopen want we hebben van vrienden gehoord dat dit een leuke omgeving is. Wij raden deze mensen altijd aan om eerst de omgeving eens te bezoeken, misschien zelfs wel in verschillende jaargetijden. Smaken en voorkeuren verschillen nu eenmaal en wij willen samen met u de best mogelijke keuze voor u maken en niet die van uw buren of vrienden in Nederland of België.

 

Spanje, Costa Brava, Llafranc

En dan het bekijken van de huizen ter plaatste?

De volgende stap brengt u dan echt een paar dagen naar het land van de tapas en de Cava. Het is belangrijk om er als potentiële koper voor te zorgen dat u voldoende tijd uittrekt om eerst even de verschillende mogelijkheden op de Spaanse markt onder de loep te nemen. Alleen zo kunt u er voor zorgen dat u precies die woning kunt kopen op die locatie die perfect in lijn ligt met uw verwachtingen. Huis aan de Costa biedt u op onze website alvast een groot aanbod aan, echter is dit slechts een selectie van de woningen die wij in ons bestand hebben. Indien u graag enkele woningen ter plaatse wenst te bezoeken neemt de lokale Spaanse Nederlandstalige samenwerkende makelaar u graag mee op rondrit. Belangrijk hierbij is om van te voren goed uw wensen kenbaar te maken, zodat er een juiste selectie gemaakt kan worden en u op deze bezichtigingstour alleen die woningen of projecten ziet die aan uw wensen voldoen. Niemand heeft er iets aan om per dag 8 verschillende locaties te bezoeken, daar u dan bij project of huis 7 echt niet meer weet wat u op project of bij huis 3 gezien heeft.