Besparen op bouwmaterialen 

Thuis willen we het onszelf graag zo goed mogelijk naar de zin maken. Dat kan door aanpassingen aan de woning of de tuin uit te besteden aan een bouwbedrijf, maar dan loop je tegen hoge bouwkosten aan. Bovendien is het erg lastig om op korte termijn een bedrijf te vinden dat jouw project wil uitvoeren. Het kan ook anders, namelijk door zelf de handen uit de mouwen te steken. De benodigde bouwmaterialen, zoals betonblokken, hout, cellenbeton, sierstenen, tegels en dergelijke, worden bij je thuis bezorgd. Je hoeft dus niet zelf met een aanhangwagen aan de slag. 

  1. Materialen voor in de tuin 

Wie zich wel eens heeft georiënteerd op de prijzen van bouwmaterialen in de tuin heeft ongetwijfeld ontdekt dat de prijzen van betonblokken, siertegels, betonranden en dergelijke behoorlijk hoog zijn. Het is echter niet altijd nodig om de duurste materialen aan te schaffen. Veel van deze materialen zijn vaak niet eens meer zichtbaar als je project af is. Een goede methode om te besparen is te kiezen voor een lading materialen uit een b-assortiment. Zodra dat bij je thuis is afgeleverd zoek je als eerste de meest gave exemplaren op. Die kunnen worden gebruikt op de plaatsen die altijd in het zicht zijn. 

  1. Voorbereidingen 

Een andere manier om te besparen op de kosten van betonblokken, sierbestrating, hout, en andere bouwmaterialen is een gedegen voorbereiding. Veel klussers bestellen hun bouwmaterialen op basis van een ruwe inschatting. Als het project voltooid is, ligt er vaak nog een grote voorraad stenen of hout, die je nergens meer voor kunt gebruiken. Dat is zonde, want er is voor die materialen wel betaald. Een goede manier om de juiste voorraad materialen te bepalen is eerst een nauwkeurige berekening te maken en vervolgens 5 procent extra te bestellen. Dat overschot is handig om bouwfouten te kunnen herstellen. 

  1. De juiste leverancier 

Bouwmaterialen zijn op enorm veel plaatsen te koop. Voor een hele kleine hoeveelheid materialen kun je wellicht het beste naar de bouwmarkt gaan. Maar voor grotere hoeveelheden betonblokken, bakstenen, siertegels of zand kun je beter op internet op zoek gaan naar de goedkoopste leverancier. Trucs om de materialen voor de laagste prijs te krijgen zijn b-keus producten te zoeken, op zoek te gaan naar restpartijen, en een leverancier te vinden die niet te ver bij je uit de buurt is gevestigd. Ook moet je flexibel zijn wat betreft de kwaliteit van de producten. 

Tip: Voordeligbouwen.com