Betaal jij teveel voor je hypotheek?

Vrijwel iedereen in Nederland moet een hypotheek aanvragen als zij een huis willen kopen. Dat is zeker niet vreemd aangezien de huizen in Nederland honderdduizenden euro’s kosten en het vaak twintig tot dertig jaar duurt voordat je dat bedrag bij elkaar hebt verdiend. Wanneer je een hypotheek wilt aanvragen, dan kan je dit doen bij een van de honderd verschillende kredietverstrekkers. Omdat er erg veel kredietverstrekkers actief zijn op de Nederlandse markt, is de kans aanwezig dat jij een nadelige en dure hypotheek afgesloten hebt, terwijl er ook goedkopere en betere hypotheken waren. Hier vind je meer informatie over wat jij kan doen als je denkt je te veel betaald voor een hypotheek. 

Vergelijk de rente van de verschillende kredietverstrekkers

Elke kredietverstrekker biedt natuurlijk verschillende rentepercentages aan. Bij de ene kredietverstrekker is de rente hoog en bij de andere kredietverstrekker is de rente dan weer laag. Maar hoe kom je er precies achter of jij te veel rente betaalt? Dat is vrij lastig en kan alleen gedaan worden door het vergelijken van de verschillende kredietverstrekkers. Dit kan je doen door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite, maar ook kan je hiervoor een specialist zoals Van Bruggen inschakelen. 

Laat je hypotheek oversluiten 

Als jij er achter bent gekomen dat jij teveel betaalt voor je huidige hypotheek doordat jij dat zelf onderzocht hebt of doordat je in gesprek bent geweest met een specialist zoals Van Bruggen, is het tijd om je hypotheek over te sluiten. Als jij je hypotheek wilt laten oversluiten dan moet je hier natuurlijk weer een nieuwe kredietverstrekker voor vinden. De kredietverstrekker waardoor jij je lening laat oversluiten gaat dan de hypotheek volledig afkopen en geeft jou vervolgens een lagere rente dan de oude kredietverstrekker. Het is erg belangrijk dat jij goed onderzoek doet naar het oversluiten van een hypotheek en eerst in gesprek gaat met specialisten zoals Van Bruggen. Zij weten precies of het oversluiten van een hypotheek voordelen heeft voor jou en dat is belangrijk om te weten. 

Hypotheek oversluiten berekenen

Als jij je hypotheek wilt oversluiten, dan kun je het beste hypotheek oversluiten berekenen. Je wilt namelijk weten wat de kosten worden voor het oversluiten en ook wil je direct weten of je daadwerkelijk goedkoper uit bent als jij je hypotheek laat oversluiten. Je kan dit eenvoudig berekenen op de website van een kredietverstrekker, maar ook kan een specialist zoals Van Bruggen dit voor je doen.