Beton Cire in badkamer of keuken

Ben je op zoek naar een industriele en strakke look voor bijvoorbeeld je badkamer? Dan is beton cire wel iets voor jou. Het is geen echt beton, maar door de unieke samenstelling van cement en hars geeft het een mooie betonlook. Je ziet deze look vooral bij mensen thuis in de badkamer terug, maar ook in de keuken kan dit erg mooi staan. Dit wordt dan ook steeds meer gedaan.

Duurzame keuze met beton cire

Tegenwoordig zie je dat steeds meer mensen in de huidige samenleving ervoor kiezen om duurzaam te leven. Dit zie je in allerlei zaken terug. Zo ook in de keuze waarvan een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer gemaakt wordt. Als je voor een beton look wilt gaan, dan kun je dus kiezen voor beton cire. Het fijne aan dit product, is dat het tot zekere hoogte tegen warmte kan. Daarnaast is het door een speciale laag waterwerend. Hierdoor is dit middel perfect om in een badkamer aan te brengen. Het duurzame aspect komt hierin terug, want het middel is van natuurlijk materiaal gemaakt. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je duurzaam bezig bent én je weet ook nog eens zeker dat het jaren mee gaat.

Ook zelf aan de slag

Het fijne aan beton cire, is dat het op een vrij eenvoudige manier is aan te brengen. Hierdoor hoef je niet per se een specialist in te schakelen die dit werk voor jou uitvoert. Vooral voor de klussers onder ons is het erg leuk om hiermee aan de slag te gaan. Je kunt overigens wel gewoon een kleine workshop volgen als je echt goed wilt weten hoe je dit middel het beste kunt aanbrengen. Het is logisch dat je een nieuwe badkamer of keuken gelijk goed wilt hebben en niet eerst vijf keer veranderingen moet aanbrengen. Zo’n workshop kan dan zeker helpen om de kneepjes van het vak te begrijpen. Je brengt het beton cire overigens ook met speciale tools aan op bijvoorbeeld je badkamer muur. Kijk dus goed welke spullen hiervoor nodig zijn voordat je aan de slag gaat met dit project.

Veel voordelen van beton cire

Een groot voordeel van beton cire, is dat er genoeg kleuren zijn om uit te kiezen. Deze kleur kan dan ook makkelijk aan het middel worden toegevoegd. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om wat meer richting de basiskleuren te gaan. Denk hierbij dan aan wit, zwart of grijs. Maar ook wat meer rode, roze, groene kleuren of richting de gele kant aan kunnen bij beton cire. Een ander groot voordeel van beton cire, is dat het op veel verschillende ondergronden aan te brengen is. Dit is erg divers. Denk bijvoorbeeld aan hout, maar ook tegels of een gipsplaat. Je kunt hier dus heel vrij in zijn. Doordat het middel op meerdere ondergronden aan te brengen is, wordt het ook een stuk makkelijker om een eenheid te creëren. Hoe mooi is het ook om een keuken of badkamer te hebben die echt een volledige beton look heeft.