Beton in je tuin: toepassingen en ideeën

Wist je dat beton steeds populairder materiaal wordt voor in de tuin? Het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en heeft een moderne uitstraling. In deze post geven we je een aantal toepassingen voor beton in je tuin. We zullen de focus voornamelijk leggen op de verschillende toepassingen van een betonvloer rondom je woning; béton lissé extérieur! Lees snel verder om meer te weten te komen over 3 bijzondere manieren waarop je een betonvloer tot recht kan laten komen in je tuin!

Een betonvloer als terrasvloer

Een betonvloer is een uitstekende keuze als terrasvloer. De vloer kun je qua look compleet aanpassen naar jouw wensen om zo een terras te creëren dat helemaal jouw smaak is. Daarnaast is beton (met de juiste afwerkingslaag) goed bestendig tegen vuil en vlekken. Laat iemand dus een keer een glas wijn vallen op een zomerse avond? Geen probleem, met een nat doekje veeg je het zo weer weg! Mocht je binnen ook al een betonvloer hebben, dan is het een goede keuze om ook te gaan voor een betonvloer op je terras. Op deze manier verbind je binnen en buiten optimaal met elkaar en laat je de verschillende ruimtes naadloos in elkaar overlopen.

Een betonvloer als oprit

Betondecor, een ander woord voor een betonnen vloer, is ook een materiaal dat uiterst geschikt is om te gebruiken bij het aanleggen van een oprit. Door de vloer te combineren met een stevige afwerkingslaag, ben je ervan verzekerd dat je auto altijd netjes op je driveway staat. De vlekken die vieze banden eventueel kunnen geven sproei je zo van de vloer af met een tuinslang: is dat niet ideaal?

Betonvloer in combinatie met gras

Een betonvloer in combinatie met gras is een bijzondere en steeds populairder wordende optie om je tuin wat unieker te maken! Denk bijvoorbeeld aan een betonnen pad in het midden van een grasveld, of vierkanten van beton om zo een mooi design te creëren in je tuin. Door de vloer te combineren met een laag grind of split, krijg je een stevige ondergrond die tevens zorgt voor goede drainage. Ideaal voor een tuin waar je regelmatig met wateroverlast te maken kan krijgen!