De 3 voordelen van een gietvloer voor nieuwbouw

De 3 voordelen van een gietvloer voor nieuwbouw

Om deze 3 redenen is een gietvloer uitstekend geschikt voor nieuwbouw

Ben jij al bekend met de gietvloer? De gietvloer is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Vooral voor nieuwbouw. En dit is niet zonder reden. Naast de moderne uitstraling en de industriële look die een gietvloer afgeeft, heeft de gietvloer nog veel meer voordelen. Wij hebben de 3 voordelen van een gietvloer voor nieuwbouw voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder.

1. De onderhoudsvriendelijke gietvloer

Gietvloeren zijn naadloos en daardoor heel onderhoudsvriendelijk. Dat maakt de gietvloer voor nieuwbouw zo geschikt. Er zitten geen kleine hoekjes of spleetjes in, die moeilijk schoon te krijgen zijn. Ook vangt de vloer minder stof of vuil. En een gietvloer is ook nog eens waterdicht! Dit helpt met het reinigen van de vloer en het voorkomt dat er vochtige vlekken op de vloer kunnen ontstaan.

2. Slijtvast en slipvast

Gietvloeren zijn ook nog eens duurzaam, slijtvast en slipvast. Ze zijn bestendig tegen een zware belasting. Als je de gietvloer goed onderhoudt, kan deze 15 tot 20 jaar meegaan. Ook daarom is een gietvloer een uitstekende vloer voor nieuwbouw.

3. Oneindig veel kleuren mogelijk

Natuurlijk wil je in jouw nieuwbouwwoning een vloer die volledig aan jouw wensen voldoet. Een gietvloer kan in oneindig veel kleuren gegoten worden. Zo kan er bij een polyurethaan gietvloer uit alle RAL-kleuren gekozen worden. Een RAL-kleur is een kleur die een eigen codering heeft, zodat deze overal hetzelfde kan worden toegepast. Dankzij de vele mogelijkheden, vind je ongetwijfeld een gietvloer die past bij jouw smaak. Wil je voordelig verbouwen? Lees hier hoe je voordelig verbouwt met gebruikte bouwmaterialen en tweedehands hout!