De effectiviteit van een tijdregistratie
Wanneer heb je nou te maken met een effectieve tijdsregistratie? Op deze vraag wordt hieronder duidelijk antwoord gegeven. Veel werkgevers en werknemers twijfelen namelijk aan het nut van een tijdregistratie. Is dit namelijk tijdverspilling of is het juist tijdwinst? Tijdregistratie wordt in veel werkgevers’ ogen gezien als tijdverspilling. Het kost namelijk enorm veel tijd om de uren bij te houden en het levert je eigenlijk weinig op. Deze werkgevers houden zich liever aan de afgesproken uren per week en betalen deze dan ook daadwerkelijk uit. Heb je dus wat langer gewerkt? Dan zal dit niet in jouw voordeel zitten. Heb je korter gewerkt? Dan wordt het een ander verhaal want dan zul je vaak alsnog de bepaalde uren uitbetaald krijgen.
Inkijk in je tijdsbesteding
Toch heeft het bijhouden van een tijdregistratie wel degelijk een voordeel dat veel werkgevers en werknemers niet meteen zelf zullen opmerken omdat je dit simpelweg niet in getallen terug kan zien. Wanneer je namelijk als bedrijf aan tijdregistratie doet, zul je merken dat mensen effectiever zullen gaan werken en zich ook beter aan de daadwerkelijke planning houden. Dit heeft dus weer als gevolg dat jouw financiële resultaten ook verbeterd worden waardoor het eigenlijk min of meer als een win-win-situatie gezien kan worden. Daarnaast word je in deze maatschappij ook betaald aan de hand van tijd, dus waarom wil je dan niet ook uitbetaald worden aan de hand van je écht daadwerkelijk gewerkte uren?
Probeer het op z’n minst
Daarnaast wordt er ook vaak de tip meegeven dat je tijdregistratie op z’n minst kan proberen als werkgever en als bedrijf zijnde. Tegenwoordig is het namelijk ontzettend makkelijk om tijdregistratie op te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld bij Easy Secure een tijdregistratiesysteem aanschaffen waardoor het bijhouden van de gewerkte tijden nog eenvoudiger wordt dan je van tevoren waarschijnlijk had gedacht. Wanneer het je toch tegenvalt, kun je er altijd nog voor kiezen om het af te schaffen en weer terug te gaan naar de oude manier van werken. Het is in ieder geval de gok waard.