De houten vloer is nog steeds modern

Loft room with cozy design.

Heb jij al een keuze gemaakt over wat voor soort vloer jij graag zou willen hebben in jouw woning? Het is belangrijk om bij het maken van deze keuze goed na te denken over wat jouw wensen en voorkeuren zijn. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren is het gemakkelijker om de beste vloer te vinden. Als je namelijk een vloer zoekt die voor een langere tijd mee kan gaan en niet snel beschadigd zal raken dan moet je kiezen voor een PVC vloer. Als je echter een vloer wilt kiezen die echt wat toevoegt aan de sfeer en inrichting van jouw woning dan kan je kiezen voor een houten vloer

Sfeer en inrichting  

Als het gaat over de inrichting van jouw woning dan voegt een vloer veel toe aan de sfeer van jouw huis. Naast het feit dat planten dit natuurlijk doen en meubels toevoegen aan de inrichting van de woning is het belangrijk om bij de vloer te beginnen. Denk hierbij aan de ondervloer en aan de vloer die jij wilt aanschaffen. Zodra je dit hebt dan kan je hier meubels op gaan plaatsen. Een omgekeerde volgorde hanteren zal bijzonder onpraktisch voor jou zijn en daarom is het belangrijk om bij de vloer te beginnen. Een houten vloer voegt direct wat toe aan de sfeer en inrichting van jouw woning. 

Materiaal   

Het materiaal van de vloer bestaat uit hout en dit heeft een aantal voordelen en nadelen. Het voornaamste voordeel van een houten vloer is dat dit samen zal gaan met een klassieke en warme uitstraling. Een houten vloer is klassiek en tevens heel modern gezien de kwaliteit van het hout. Daarnaast vallen de prijzen van het materiaal meestal mee. Het nadeel van een houten vloer is echter dat er een groter risico is op schade aan het hout.

person wearing blue-and-white low-top sneakers

Schade voorkomen  

De schade aan het hout ontstaat als er een situatie is waarbij meubels regelmatig verplaatst moeten worden en voorwerpen over de vloer gesleept worden. Hierbij kan je denken aan krassen die bijvoorbeeld ontstaan in het hout. Dit is iets wat je vanzelfsprekend wilt voorkomen en gelukkig bestaan hier diverse opties voor. Denk bijvoorbeeld aan het goed optillen van zware voorwerpen om schade te voorkomen. Daarnaast moet het hout goed geplaatst worden en goed aansluiten op de ondervloer. Als dit niet het geval is en er is sprake van een ruimte tussen de ondervloer en de vloer dan ontstaat er eerder schade. 

Juist plaatsen van de houten vloer  

Om schade te voorkomen aan de houten vloer is het belangrijk om deze vloer juist te plaatsen. Er moet geen extra ruimte ontstaan aangezien hiermee een kans ontstaat dat je de vloer beschadigd. Zorg ervoor dat de ondervloer stevig is. Verder moet de vloer strak aansluiten op de muren die er zijn in een kamer. Door houtplanken eventueel te besnijden en aan te passen kan een houten vloer in iedere ruimte geplaatst worden. Het juist plaatsen van een houten vloer is van belang en als je dit lastig lijkt dan kan je hier hulp bij krijgen van vakmensen die voor een bedrijf werken. 

Tip: Houten vloeren bestel je voordelig via LAB21.nl.