De poort automatisch openen met poortautomatisering 

Poortautomatisering

Als je een prachtige poort voor je erf hebt staan zodat onbevoegden buiten jouw terrein blijven, dan kan het erg vervelend zijn om elke keer je auto uit te moeten stappen om vervolgens de poort open te maken. Dit kan ook anders, namelijk door het automatiseren van de poort. Als we over poortautomatisering spreken dan kan dit op allerlei verschillende manieren toegepast worden. Op welke manieren poortautomatisering toegepast kan worden vind je dan ook hier!

Poortautomatisering

Bediening met een afstandsbediening 

Als je in de ochtend naar je werk gaat of in de avond van werk thuis komt dan is de poort natuurlijk gesloten. Je moet dan uit je auto stappen en de poort open maken. Dit kan je automatiseren door een afstandsbediening en een motor te laten installeren. De motor trekt namelijk de poort open als jij via de afstandsbediening aangeeft dat de poort open moet gaan. Als de poort weer dicht moet, dan trekt de motor de poort weer dicht. Dit kan je allemaal vanuit je auto doen want als jij een motor laat installeren, dan krijg je daar ook altijd een afstandsbediening bij. Soms is het zelfs mogelijk om de motor van je poort te koppelen aan je mobiele telefoon. Je kan dan je mobiele telefoon als afstandsbediening gebruiken.

Bediening met bewegingssensoren 

Een poort bedienen met bewegingssensoren is een manier die niet vaak voorkomt in Nederland. Het is ook niet echt praktisch want je poort gaat dan open als er een auto op de oprit staat. Als dit onbekende mensen zijn zou dat betekenen dat zij zo jouw erf op kunnen rijden. Toch zijn er mensen die wel hun poort willen bedienen met bewegingssensoren. Dit is een ander alternatief voor het bedienen van de poort met een afstandsbediening of telefoon.