De voordelen van een mooie plant in huis 

Het hebben van een plant in je kamer brengt een hoop voordelen met zich mee. Verder ziet het er ook leuk uit om wat groen in huis te hebben. Een plant zal wat sfeer geven aan de ruimte waar die in staat of wanneer je een mooie buitenplant aanschaft, sfeer geven aan de tuin. Zeker als deze goed aansluit bij de rest van het interieur. Dat planten in huis halen goed voor je is, was bij de meeste al wel bekend, maar waarom nou eigenlijk? 

Een schonere lucht in huis dankzij planten

Door planten in huis te halen zul je een stuk minder last hebben van stofdeeltjes en schadelijke stoffen. Planten breken namelijk schadelijke stoffen af en nemen stofdeeltjes op die in de lucht hangen. Verder is het zo dat planten goed zijn voor de luchtvochtigheid in huis en daarmee de kwaliteit van de lucht in huis verbetert. De planten die je in huis haalt leven onder andere op kooldioxide. Als planten deze kooldioxide gebruiken zetten ze deze weer terug om naar zuurstof. Het menselijk lichaam doet precies het tegenovergestelde en met voldoende planten zal er dus meer zuurstof in de kamer zijn. 

Planten hebben een positieve invloed op je lichaam

Uit onderzoek is gebleken dat een plant ervoor zorgt dat je stress vermindert. Het uitzicht op een groene kleur heeft een rustgevend gevoel waardoor mensen in een groenere ruimte een lagere bloeddruk hebben. Zeker als je hippe kamerplanten zoals de Pandaplant aanschaft is het leuk om er naar te kijken. De luchtzuiverende eigenschap die een plant heeft kan ook hoofdpijn tegen gaan. Bepaalde planten hebben de eigenschap dat ze enkele chemicaliën zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht kunnen halen. Formaldehyde is een chemicalie die bekend staat om het veroorzaken van hoofdpijn. Het is een gas die bij de productie van verschillende producten vrij kan komen. Ondanks dat je niet bij één van deze fabrieken in de buurt woont, kan het toch zijn dat je de stofjes in huis hebt hangen.

Je nachtrust kan beter worden door een plant 

Het hebben van een plant in je slaapkamer kan bijdragen aan een betere nachtrust. Als je vaak in de avond wakker wordt, kun je een slaapkamer plant kopen die voor een zuiverdere lucht zorgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Ficus. Een luchtzuiverende plant zorgt er namelijk voor dat er een beter luchtklimaat in je slaapkamer zal zijn met meer zuurstof. In combinatie met de rustgevende werking zorgen planten ervoor dat je beter kunt slapen. Houd er overigens wel rekening mee dat planten in de nacht geen zuurstof produceren, maar opnemen.