De voordelen van glazen deuren in je woning

glazen schuifdeur

Door een glazen deur kan inderdaad zien je wat daarachter gebeurt. Dat kan vervelend zijn en een reden om een ander type deur te plaatsen. Je zou natuurlijk een gordijn kunnen ophangen, die je indien gewenst kan dichttrekken. Een glazen deur heeft vele voordelen. Daarop gaan we nu in.

glazen schuifdeur

Voordelen van glazen deuren

We zullen zien dat de voordelen van glazen deuren divers van aard zijn.

Voegt visueel ruimten samen

Als je door een glazen deur naar een andere ruimte kan kijken, dan kan dat prettig zijn. De twee ruimtes worden als het ware samengevoegd en je krijgt visueel een grote ruimte. Zo kan je met een grote glazen schuifdeur naar je tuin je woonkamer ruimer doen lijken.

Geluiddempend

Een deur kan gewenst zijn om minder geluidsoverlast te hebben van wat er in de andere ruimte gebeurt. Je hebt daar bijvoorbeeld kleine kinderen spelen. Door een glazen deur heen kan je zien wat ze aan het doen zijn, zonder ze duidelijk te horen.

Licht doorlatend

Glas laat licht door. Dat doen andere typen deuren niet. Als een ruimte met een kunststoffen deur (tamelijk) donker is en je altijd de verlichting moet aandoen, dan kun je met een glazen deur (meer) natuurlijk licht in de ruimte krijgen. Dat bespaart je ook elektrische energie.

Prima voor de douchecabine

Voor een douchecabine wordt vaak een glazen schuifdeur gebruikt. In een douchecabine dien je uit te kijken met elektriciteit. Als er weinig licht van buiten een douchecabine binnenkomt, dan kan je buiten de cabine een lamp aandoen, en komt het licht door glazen wanden en deur de cabine in.

Waterbestendig

Glas is waterbestendig, en behalve af en toe schoonmaken, heb je er geen omkijken naar. Ook die eigenschap is nuttig voor een douchecabine. Eveneens geldt dat natuurlijk voor een glazen schuifpui.

Luxe uitstraling

Glazen deuren en wanden worden veel in luxe woonruimtes toegepast. Ze geven ook jouw woning een meer luxe uitstraling.