Drie tips om je energierekening omlaag te halen

Moeilijk hoeft het niet te zijn, je moet er wel iets voor doen

Iedereen heeft last van een hogere energierekening de laatste tijd, sommige meer dan andere. Zeker in de koude wintermaanden kan het lastig zijn om deze zo laag mogelijk te houden. Er zijn een aantal oplossingen die wat moeite of investering kosten waar je gewoon even op gewezen moet worden, het gaat namelijk allemaal niet vanzelf.

Warme kleding

Het spreekt misschien voor zich maar veel mensen hebben het gewoon niet door. Je mag in de winter best een trui aan in huis! Heel veel huishoudens houden de verwarming op 23 graden, dat kost met de huidige energieprijzen natuurlijk bakken met geld. laat hem lekker op 18 graden staan en doe een trui aan of ga met een dekentje op de bank zitten. Je wilt natuurlijk niet dat je handschoenen aan moet en je tenen eraf vriezen maar een een korte broek en t-shirtje in december is overbodige luxe. Dure luxe zelfs!

Gaten dichtstoppen

Weer een tip omtrent de warmte en het bewaren ervan. Dek alle kiertjes naar buiten af, ramen, gaatjes in de muur etc. Denk ook aan de voor- en achterdeur, je hebt hier hele makkelijke tochtstoppers voor. maar als snelle oplossing kan je ook een dekentje of een aantal kussens gebruiken. Wat ook nog kan helpen is de gordijnen dicht houden. houd je hand maar eens dicht bij een raam, dan voel je de kou. Gordijnen zijn weer een extra laag die warmte binnen en de kou buiten houden.

Verduurzaming van het huis

Een laatste tip is om het energielabel te laten keuren. Als je nog niet zo lang in het huis woont is dat waarschijnlijk al gedaan maar in het geval dat je er al langere tijd woont is dit misschien nog niet nodig geweest. Na zo’n keuring weet je precies hoe duurzaam je huis is en belangrijker nog: wat je er aan kan doen om hem (nog) duurzamer te maken. In tegendeel tot de andere twee tips kost zo’n verduurzaming van je huis wel een aantal euro’s als investering.