Een eigen plekje om een drankje te doen, maar dan lekker thuis

U heeft het wel een beetje gehad met de drukte tijdens die uitgaansavonden. Lange rijen, hoge prijzen en dan aan het eind van de avond nog eens ellenlang zoeken naar je jas. Dit alles is verleden met een huisbar. Want met een huisbar op zolder, in de kelder of in het tuinhuis heb je helemaal geen dure kroeg meer nodig. Je haalt namelijk die kroeg gewoon naar huis, zónder de hoge prijzen. Nodig al je vrienden uit, zet de drankjes koud en geniet lekker in alle rust van je eigen kroeg.

Nog veel meer voordelen dan je van tevoren zou bedenken

Een eigen kroegje in je huis bouwen heeft veel meer voordelen dan je zou verwachten. Wat dacht je namelijk geen openingstijden. Waar jouw favoriete kroeg wellicht pas om 9 uur op gaat (en om 12 uur pas écht gezellig wordt), is jouw eigen thuiskroeg in theorie 24 uur per dag open. Let je wel een beetje op de buren, wellicht zitten zij niet te wachten op 24 uur lang een kroeg naast hun woning. Misschien kun je ze eens uitnodigen voor een gezellig avond! Ook je eigen bier bij de groothandel inkopen kan je veel euro’s besparen. De prijzen in de kroegen reizen vanwege allerlei omstandigheden de pan uit. Wanneer je grote partijen of bijvoorbeeld een vat bier haalt, ben je stukken goedkoper uit.

Meet alles goed op voor je een eigen bar in huis neemt

Niets is vervelender dan na je aankoop erachter komen dat iets niet past. Meet daarom alles goed op. De ruimte voor de bar, maar ook achter de bar zodat het een stukje fijner werkt wanneer je een biertje wilt tappen en speciale mixjes gaat brouwen. Het is heel cliché, maar niet minder waar: meten is weten!