Een gietvloer woonkamer, geeft een strakke look!

gietvloer woonkamer

Een gietvloer is een soort vloer die tegenwoordig veel gekozen wordt. Dit komt omdat veel mensen een strakke en industriële look willen in de woonkamer, dan is een gietvloer woonkamer een goede keuze. De gietvloeren creëren echt een industriële look in een ruimte, dus wanneer je voor dat thema wilt gaan is een gietvloer een goede keuze. Daarnaast is een gietvloer een soort vloer die erg lang meegaat, omdat het een sterke vloer is die gemaakt is van allerlei sterke materialen.

gietvloer woonkamer

De vloer

Een gietvloer woonkamer is een vloer dat bestaat uit een kunststof mengsel, gemixt met andere materialen. Dit mengsel wordt over een ondervloer gegoten, wanneer het mengsel opdroogt ontstaat er een betonlook. Het geeft een strakke en modern uiterlijk aan de woonkamer waardoor het thema industrieel zeker naar voren komt. Daarnaast is het wel belangrijk dat je de vloer goed schoonhoudt, zo behoud je het strakke uiterlijk. Het wordt dan ook aangeraden om de vloer minimaal in een keer in de maand schoon te maken. Het wordt wel afgeraden om dit met heftige schoonmaakmiddelen te doen, omdat dit de toplaag van de vloer kan beschadigen.

Kosten?

De kosten liggen aan een paar dingen. Als eerst de grootte van de ruimte, dan moet er ook meer materiaal gebruikt worden en misschien meerdere lagen. Daarnaast ligt het ook aan de soort vloer die je gekozen hebt, of er meerder materialen aan het mengsel toegevoegd wordt. De kosten voor een gietvloer woonkamer ligt ongeveer bij de 50 euro per m2, het ligt dus vooral aan de ruimte die je laat gieten. Daarnaast is het wel zo dat wanneer je een hele grote ruimte laat vullen, de kosten meestal  voordeliger zijn. Wel is het dus verstandig om eerst alle zaken goed uit te zoeken.