Een massief houten paneel, kwaliteit verzekerd

In deze huidige tijden van kunststof en namaak zijn massief houten panelen nog altijd zeer geliefd. Ze hebben een authentieke uitstraling doordat elke boom uniek is en dus ook de panelen die er uit gezaagd worden. Bovendien zijn ze zeer sterk. En je hebt heel wat keuze uit verschillende houtsoorten en ook uit verschillende types van panelen. Als je niet zo goed weet welk paneel of welke houtsoort voor jouw project het beste zijn, vraag dan gerust raad. De verkoper weet jou exact te vertellen wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Kies voor massief hout omdat het karakter heeft

Iedere boom is anders en daardoor zijn ook alle massief houten panelen uniek. Met hout breng je een zekere sfeer en karakter in je woning. Kies bijvoorbeeld voor eik dat zeer weinig of geen noesten heeft. Of ga je voor kersenhout, acacia, es of ahorn? Elk van deze houtsoorten heeft een eigen kleur. Als je dan ook nog eens voor een speciale afwerking kiest, krijgt je hout nog meer karakter. Zo zal bijvoorbeeld gestoomde eik een meer donkere kleur hebben dan gezandstraalde eik. En bijvoorbeeld een fijnbezaagde afwerking geeft een rustieke en stoere uitstraling aan je paneel.

Combineer type van hout met het type van paneel

Als je massief houten panelen wilt aankopen, kun je ook nog het type van paneel kiezen. Kies je een paneel dat uit één stuk bestaat, bijvoorbeeld voor het maken van een stoere eetkamertafel? Of wil je bijvoorbeeld panelen die in visgraatpatroon, kops of in vingerlas zijn opgebouwd? Misschien heb je liever doorlopende panelen die zonder onderbreking over de hele lente lopen off je gaat bijvoorbeeld voor drielaagsplaten. Als professioneel houtbewerker weet jij precies welke toepassing jouw paneel zal krijgen. Zo is bijvoorbeeld een kopshouten paneel zeer sterk voor een vloer of een oppervlak dat vaak gebruikt wordt. Een drielaagsplaat heeft een grote draagkracht omdat ze geschranst is opgebouwd. In functie van wat jouw project is maak je je keuze.