Een open trap renoveren

Traprenovatie Eindhoven

Vroeger was een dichte trap de standaard. Dit houd in dat de ruimte tussen de traptreden dicht is gemaakt met een tussenplaat. Bij een open trap is dit juist het tegenovergestelde. De ruimtes tussen de traptreden zijn open. Dit zorgt ervoor dat een open trap minder prominent aanwezig is dan een dichte trap. Het is ideaal voor kleinere huizen of kleinere ruimtes waar de trap in moet komen te staan zoals een overloop of woonkamer. Door gebruik te maken van kleuren die terugkomen in de muren, vloer of meubels eromheen kun je ervoor zorgen dat de trap opgaat in je interieur. Mocht je juist willen dat de trap een blikvanger wordt dan kun je kiezen voor juist opvallende kleuren die niet terugkomen in je interieur. Bij traprenovatie Eindhoven zijn er genoeg keuzes voor het het renoveren van jouw open trap. Opties die afgestemd zijn op je eigen voorkeuren, interieur en gebruiksgemak.

Traprenovatie Eindhoven

Geschikte trap voor gezinnen met kinderen

Wanneer jij kleine kinderen hebt is het belangrijk te zorgen voor een veilige trap. Enkele tips om jouw trap zo veilig mogelijk te krijgen zijn:

  • Installeer bovenaan én onderaan de trap een traphekje. Dit hekje zorgt ervoor dat een kind niet zomaar de trap op kan klauteren. Zorg er wel voor dat de afstand tussen de spijlen niet te groot is.
  • Installeer tijdens een traprenovatie Eindhoven een trapleuning waar een kind zich aan vast kan pakken tijdens het traplopen.
  • Voorkom uitglijden door gebruik te maken van zogenaamde ‘trapmaantjes’. Dit zijn halve cirkels aan vloerbedekking die je op de traptreden plakt. Dit zorgt een anti-slip effect op elke traptrede.