Een pizzaoven in je tuin.

Met een pizzaoven bedoelen wij geen normale oven die je op ‘standje’ pizza zet en vervolgens je pizza op deze manier kan bereiden. Nee, wij bedoelen een echte Italiaanse pizzaoven die buiten gebouwd moet worden. Een echte authentieke pizzaoven maakt de lekkerste pizza’s. Een pizzaoven is gemaakt van stenen: stenen pizzaoven en wordt daarom ook wel eens een steenoven genoemd. Zo’n oven is vaak gestookt op hout en wordt daarom vaak pizzaoven houtgestookt genoemd, mocht je een van deze termen eerder zijn tegen gekomen.

Zoals je zelf misschien wel kunt inschatten, is een pizzaoven niet elektrisch. Hij wordt met de hand gebouwd (kan geleverd worden met materialen en bouwtekeningen). Een pizzaoven bouwen wordt niet altijd als een pretje gezien, omdat het een aardige klus is. Maar als je een lekker pizza wilt maken, dan moet je tengerste de pizza zelf maken. Daarna volgt dat je een pizzaoven moet hebben voor de lekkerste bereiding. Als je deze pizzaoven ook nog eens zelf gebouwd hebt, dan geeft dat de meeste voldoening wanneer jij jouw heerlijke pizza naar binnen werkt. Zo’n pizzaoven kopen doe je dus ook niet kant en klaar.

Een pizzaoven buiten geeft jouw zomer de beste culinaire zomer die er is geweest. Naast dat het culinaire prestaties levert, past een pizza over perfect in je serre, vooral met een hefschuifpui is het een gouden combinatie! Aangezien je het koopt en bouwt is het lastig om de pizzaoven later te verkopen. Houtgestookte pizzaovens tweedehands kom je dus ook bijna niet tegen.

Je hebt de steenovens in verschillende maten, kleuren, prijzen en uitvoeringen. Zo bestaat er ook een mobiele pizzaoven op gas en hout. De prijs schiet dan direct omhoog, maar omdat het mobiel is brengt dat uiteraard wat voordelen met zich mee.