Een wespennest verwijderen moet je absoluut niet zelf doen! 

wespennest verwijderen

Wespen kunnen in ons land voor veel overlast zorgen. Zo komen ze op zoetigheid af en gaan ze al snel op of in je beker met drinken zitten. Dit brengt het risico met zich mee dat je een wesp doorslikt. Als de wesp dan in je keel steekt dan zwelt deze op waardoor je moeilijk of zelfs niet meer kunt ademen. Een zeer vervelende situatie die je het liefst wilt voorkomen. Gelukkig is de kans hierop klein als er af en toe maar een wesp voorbij vliegt. Echter, wanneer er enkele of zelfs tientallen wespen rond vliegen in de tuin dan vergroot dit de kans op een ongeluk. Naast dat deze kans groter wordt, zorgt het ook voor overlast. 

Als er momenteel veel wespen in je tuin zitten dan kan je te maken hebben met een wespennest. Vooral rond juli heb je dan erg veel last van rondvliegende wespen. Een wespennest verwijderen is dan het verstandigste om te doen. Doe dit absoluut niet zelf! Laat een ploeg langskomen en zorg ervoor dat alles veilig wordt weggehaald.

wespennest verwijderen

Een wespennest dient professioneel te gebeuren

Een wespennest kan overal zitten. Zo kan je er last van hebben in de tuin, maar ook in je huis. Als je het vermoeden hebt dat je hier momenteel last van hebt dan is het belangrijk dat je alles goed onderzoekt. Kijk waar de beestjes vaak heen vliegen en ga in die zone op zoek naar een nest. Zodra je het nest hebt gevonden, is het belangrijk dat je actie onderneemt. Bel een gespecialiseerd bedrijf en zorg ervoor dat het nest vakkundig wordt verwijderd. Houd er rekening mee dat het in de zomer even kan duren voordat een verdelger tijd heeft. Dit omdat er in deze periode vele anderen ook te maken hebben met een wespennest.