Elektrische vloerverwarming is makkelijk te plaatsen

SieMatic keuken

Het grootste voordeel van elektrische vloerverwarming is je deze makkelijk kunt plaatsen. Je hebt geen waterbuizen nodig en je hoeft het systeem ook niet aan te sluiten op een cv-ketel. Met de huidige gasprijzen is verwarmen met vloerverwarming op elektriciteit goedkoper dan stoken op gas!  We zetten de voordelen van het verwarmen op elektriciteit voor je op een rijtje:

·         Vloerverwarming op elektriciteit is makkelijk te plaatsen.

·         Het verwarmingselement is verwerkt in dunne matten zodat je de bestaande vloer niet heel ver hoeft af te bikken.

·         De aankoop van de complete vloerverwarming-set is goedkoper dan van een watergedragen vloerverwarming-systeem

·         De installatie van een vloerverwarming op elektriciteit is makkelijke en daarom goedkoper.

·         Omdat de vloerverwarming niet zo diep in de grond ligt is de vloer sneller warm.

·         Met de huidige gasprijzen is stoken op elektriciteit goedkoper dan op gas.

Vloerverwarming in combinatie met radiatoren

Kies je voor elektrische vloerverwarming dan is het verstandig om toch één of twee radiatoren in de ruimte waar je het meest verblijft te behouden. Vloerverwarming op elektriciteit is ideaal in ruimtes die niet constant verwarmd hoeven te zijn zoals de badkamer, slaapkamer, studeerkamer of een schuur. Vloerverwarming is bovendien heerlijk in de woonkamer, gang of toilet. Zeker wanneer die vloerverwarming elektrisch is en direct onder de oppervlakte is geplaatst. Hierdoor is de vloer snel warm en heb je ook minder tocht over de vloer. Maar als het erg fris is, kan het fijn zijn om, tijdelijk, een radiator bij te stoken voor wat meer warmte. Die radiator hoeft niet altijd aan te staan, maar alleen als bijverwarming. Vloerverwarming op elektriciteit kan ook worden gebruikt tegen een muur, bijvoorbeeld achter een handdoekrek. 

Verwarmingssystemen van e-HEAT en Magnum

Als je elektrische vloerverwarming gaat aanschaffen bekijk dan de topmerken zoals e-HEAT en MAGNUM. Dit zijn vloerverwarmingssystemen van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit waarbij energiezuinig verwarmen voorop staat bij de ontwikkeling van al deze verwarmingsproducten. Elektrisch verwarmen kent naast de bekende vloerverwarming ook toepassingen als wandverwarming, spiegelverwarming en plafondverwarming. De verwarmingssystemen zijn verkrijgbaar in complete sets en kunnen worden geïnstalleerd in vrijwel elke ruimte van een huis. Zoals eerder al gezegd zijn elektrische vloerverwarmingssystemen in aanschaf goedkoper dan de watergedragen systemen. Daarnaast wordt de gasprijs steeds hoger waardoor elektrisch verwarmen aantrekkelijker wordt. Elektrisch verwarmen is ideaal als je niet de hele dag de ruimte hoeft te verwarmen. Bij een complete vloerverwarming-set zit een wifi thermostaat die je kunt instellen op warmte en op tijd! Heb je zonnepanelen dan is elektrische verwarmen zeker aan te raden. 

Topmerken elektrische vloerverwarming

De topmerken elektrische vloerverwarming van Magnum e-HEAT kunnen worden geïnstalleerd over bestaande een bestaande tegelvloer of over een afwerkvloer. De matten zijn geschikt om rechtstreeks in de tegellijm of egaline te worden verwerkt. De matten zijn ongeveer 4 mm dik (dun) en komen direct onder de oppervlakte te liggen. De complete vloerverwarming-sets worden geleverd met een wifi thermostaat die ook via een app aan te sturen is. Andere systemen van Magnum en e-HEAT zijn;

·         Magnum Cable en de e-HEAT cable. Dit zijn dekvloerkabels die op verschillende manieren kunnen worden geïnstalleerd in nieuw aan te brengen dekvloeren.

·         Magnum Foil, Magnum HeatBoard of de e-HEAT alu mat voor verwarming onder zwevende hout-, laminaat- en parketvloeren.

Een elektrische vloerverwarming plaatsen is niet moeilijk, wil je onderdelen bestellen hiervoor? Doe dat dan veilig via https://www.vloerverwarmingstore.nl/.