EPS isolatie

Een van de meest populaire isolatiematerialen op dit moment zijn isolatieparels. Een EPS isolatie wordt steeds vaker gedaan in huizen. Met een isolatie is je huis beschermd tegen weersomstandigheden, zoals vocht, kou en hitte. De warmte wordt in de zomer buiten gehouden en in de winter binnen gehouden. Er zijn veel isolatiematerialen om dit te doen, maar EPS isolatie wordt veel gekozen tegenwoordig. Deze manier van isoleren is zo populair door de bijzondere eigenschappen van het materiaal. Het isoleren van je huis is een investering en een verstandige keuze. Daarnaast verdien je het geld terug binnen een aantal jaar, vanwege de voordelen die het geeft. Een isolatiebedrijf isoleert je huis met isolatieparels en je hebt meer wooncomfort. Lees meer over isolatieparels en de voordelen ervan hieronder.

EPS isolatieparels in huis

Een aantal plekken in huis kunnen geïsoleerd worden, zoals het dak, de spouwmuur en de vloer. Een EPS isolatie wordt het vaakst gedaan in de spouwmuur. Deze tweedelige evenwijdige muur houdt je huis goed geïsoleerd als je deze laat isoleren met isolatieparels. Ze gaan warmtetransport tegen en geven je extra woonfomcort. De isolatie wordt aangebracht door deskundigen, omdat het precies moet gebeuren. De voorbereidingen duren vaak langer dan het aanbrengen van de EPS isolatie zelf. Eerst moet alles natuurlijk berekend worden en soms een oude isolatie verwijderd worden. Daarna worden de parels via luchtdruk door boorgaten in het huis aangebracht en dit wordt na de tijd netjes afgewerkt. En dan is het huis goed geïsoleerd.

De voordelen van een EPS isolatie

Zoals al eerder gezegd heeft het materiaal dat gebruikt wordt bij een EPS isolatie nogal bijzondere eigenschappen. Deze eigenschappen maken het materiaal dan ook zo populair. Dit is al een tijdje bekend. Een aantal van de eigenschappen op een rijtje:

  • Lichtgewicht, toch sterk
  • Drukvast
  • Waterbestendig, nemen geen vocht op
  • Brandvertragend
  • Milieuvriendelijk en recyclebaar
  • Lagere woonlasten
  • Optimaal wooncomfort

Het is enorm sterk materiaal, maar licht van gewicht. Dit maakt het erg goed isolatiemateriaal. Het is dan ook waterbestendig en het neemt geen vocht op, dus er zullen weinig vochtproblemen ontstaan. Ook zijn ze milieuvriendelijk en recyclebaar, wat voor veel mensen belangrijk is in deze tijd. De geven je een optimaal wooncomfort en bieden lagere woonlasten. Al deze eigenschappen van een EPS isolatie maken de isolatie zo aantrekkelijk. Het is een veelgekozen materiaal en wordt in meerdere toepassingen gebruikt.

Investeren in je huis

Een EPS isolatie aan laten brengen in je huis is niet goedkoop, het is een investering. De kosten zijn per huis verschillend, want elk huis is anders. Het investeren in een isolatie is wel een goede en verstandige beslissing. Het geld is namelijk binnen een aantal jaar terugverdiend en het geeft zoveel voordelen. Aangezien de warmte binnen wordt gehouden in de winter, hoeft de verwarming minder vaak en minder hoog aan. Er wordt dus bespaard op energiekosten. Je gebruikt minder gas en de woonlasten zijn lager, maar het wooncomfort hoger. De investering in de EPS isolatie is het geld dus enorm waard. Dus wie meer wooncomfort en besparen wil, moet investeren in z’n huis.