Geen tuin maar een balkon? Neem kunstgras!

Kunstgras bestellen

Zoals bekend is kunstgras op veel plekken in onze samenleving bezig aan een opmars die nog maar nauwelijks te stuiten lijkt. Natuurlijke grasvelden worden daarbij in door mensen gecreëerde omgevingen veelvuldig door kunstgrasmatten vervangen. Hierbij gaat het in eerste instantie meestal om tuinen (van woningen en bedrijfspanden) en sportverenigingen. Maar kunstgras heeft zeker tegenwoordig nog veel meer te bieden. En dat is extra goed nieuws voor de mensen die niet over een tuin beschikken, maar wel over een balkon of dakterras. Een matje kunstgras op je balkon is namelijk dé manier om toch het tuingevoel te kunnen beleven. En een extra stukje landelijke sfeer is vooral in flink verstedelijkte gebieden ook simpelweg erg aangenaam. Het mooie van kunstgras bestellen is dat dat trouwens uitstekend online kan. Zelf je kunstgrasmast aanbrengen moet vervolgens ook te doen zijn. Volg daarvoor het hieronder beschreven stappenplan.

Kunstgras bestellen

Zo leg je kunstgras op je balkon aan

Natuurlijk hangt het gedetailleerde stappenplan voor het aanbrengen van kunstgras op jouw balkon af van de exacte omstandigheden, maar over het algemeen mag je er vanuit gaan dat het volstaat wanneer je het onderstaande stappenplan volgt:

1. Voordat je begint maak je de ondergrond van het balkon op een zorgvuldige manier stof- en vuilvrij.

2. Neem je drukverdeeldoek en rol deze over het balkon uit.

3. Rol je kunstgrasmat hier overheen.

Kunstgras bestellen

4. Is er sprake van meerdere rollen, dan dienen deze aan elkaar geplakt te worden. Met een kleefband is dat mogelijk. Deze kleefband breng je aan de onderkant van beide kunstgrasrollen aan, zodat deze aan elkaar kleven.

5. Mocht aan de zijkanten het kunstgras niet netjes liggen, snijd de mat dan keurig recht af.6. Plak de buitenkanten van de kunstgrasmat met kleefband aan de ondergrond vast.