Een groen dak is beter voor het milieu

Heeft u ze al wel eens gezien, van die groene daken in de stad? In grote steden wordt het steeds populairder om een groen dak aan te brengen. Het is met bepaalde doe-het-zelfpakketten zelfs mogelijk om dit allemaal zelf aan te brengen, het aanbrengen van groene planten op een dak brengt diverse voordelen met zich mee, vooral voor het milieu. Er is steeds meer groen in de stad en dat zorgt voor een betere lucht, de lucht kan gezuiverd worden door de planten. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor een mooi aanblik omdat er doorgaans in de stad weinig natuur te vinden is.

Geschikt voor bepaalde typen daken

Wilt u ook een groen dak aan laten brengen? Houd er dan rekening mee dat er verschillende kant-en-klaarpakketten zijn. Welke je kiest, hangt af van het type dak dat je hebt. Het belangrijkste is om na te gaan of je een schuin of een plat dak hebt. Het pakket wordt afgesteld op de hellingshoek van het dak. Op basis hiervan kan een specialist precies nagaan wat u nodig heeft om een groen dak zelf aan te brengen.

 

Doe het zelf met een Sedum kant-en-klaarpakket

Het is mogelijk om een specialisten in te schakelen om een Sedum dak aan te brengen, het is echter nog voordeliger als u weet hoe u het zelf moet doen. Er zijn daarom diverse websites ontwikkeld die u precies uitleggen hoe u zelf een Sedum dak leggen kunt.

 

Voordelen van een groen dak

Een groen dak aanbrengen is niet alleen mooi voor de omgeving en beter voor het milieu. Het is ook nog eens beter voor uw eigen woning. Het zorgt namelijk ook voor een extra laag isolatie. Daarnaast nemen de planten water op. Dit water hoeft niet afgevoerd te worden en kan niet voor overlast zorgen. Des te meer reden om zelf een groen dak met een Sedum mat aan te leggen.