Het verschil tussen een vlaggenmast en baniermast

Veel mensen weten wat een vlaggenmast van bijvoorbeeld https://www.bosvlaggen.nl/ is. Dit is namelijk een mast die erg veel mensen wel eens hebben gekocht, of die heel erg veel mensen in huis hebben. Een baniermast is vaak iets minder bekend voor heel erg veel mensen. Toch hebben deze beide masten te maken met vlaggen. Aan zowel de vlaggenmast als aan de baniermast kan namelijk een vlag worden opgehangen. Wanneer je zelf een vlag wilt ophangen, is het echter wel heel erg belangrijk om een goed beeld te krijgen van de verschillen tussen een vlaggenmast en een baniermast. 

Hieronder kun je meer lezen over het verschil tussen de vlaggenmast en de baniermast.

De kenmerken van een vlaggenmast

Een vlaggenmast is vaak te zien aan de voorkant van een huis. Er zijn ook vlaggenmasten die gewoonweg in de grond staan. Het is bij een vlaggenmast erg handig om de vlag op en af te hijsen. Een vlaggenmast kopen is dus zeker een goed idee wanneer je graag een vlaggenmast wilt die mooi bij jouw huis past. Het kiezen voor een vlaggenmast, hoeft dus zeker helemaal niet moeilijk te zijn. Hierdoor kun je snel en mooi jouw vlag ophangen. 

De kenmerken van een baniermast

Een baniermast is niet hetzelfde als een vlaggenmast. Deze twee soorten masten zijn namelijk best wel anders. Een baniermast wordt namelijk vaker gekozen wanneer er reclame op de vlag staat. Wat erg voordelig is aan de baniermast, is dat deze ook mooi staat wanneer het buiten windstil is. Bovendien draait de baniermast mee met de windrichting. Hierdoor is de reclame op de vlaggen ten alle tijden goed te zien. Het is dus een heel goede keuze om te gaan voor een baniermast wanneer je vlaggen met reclame wilt ophangen. Deze passen namelijk heel erg goed bij een baniermast.