Hoe vind je een goed loodgietersbedrijf?

Voor elke klus waar voor het nodig is een expert bij te halen zal je zeker op zoek gaan naar het beste wat er op dat gebied te vinden is. Je betaald er immers goed geld voor en verwacht je daarvoor in de ruil wel een geleverde dienst waar jij er dik tevreden mee zult zijn. Ook bij het uitkiezen van het juiste loodgietersbedrijf is deze verwachting niet anders en zal de mate waarin die zal uitkomen in grote mate afhankelijk van het bedrijf dat er uitgekozen is. Je dient bij de selectie al op tal van punten te letten om erop toe te zien dat het bedrijf het werk wel aan zal kunnen.

Heb je misschien een goede referentie van een bedrijf?

De kans is groot dat je van vrienden of familie al een aanbeveling zal hebben gehad van een bedrijf die goed werk heeft verricht. Dit is een goed startpunt om mee te beginnen, maar dien je niet zondermeer uit te gaan van alles jou over betreffend loodgietersbedrijf verteld is. Het is namelijk geen garantie dat het uitvoeren van jouw werkzaamheden ook zo probleemloos zullen verlopen omdat elke klus nu weer anders is. Een lekke kraan verwisselen en het aanleggen van een complete afvoer vereisen nou weer een andere aanpak. Vraag dus altijd ongeacht de referentie altijd duidelijk naar soortgelijke projecten als de jouwe waar het bedrijf aan heeft gewerkt.  Een goed loodgietersbedrijf zal al haar projecten waar ze aan gewerkt heeft bijhouden en er ook niet voor terugdeinzen wanneer er wordt gevraagd naar klantreferenties.

Zoek ook even in de gids naar erkende bedrijven

Loodgietersbedrijven die voldoen aan bepaalde standaarden mogen zich (is dus niet verplicht) aansluiten bij de UNETO-VNI, een organisatie die overkoepelend werkt voor loodgietersbedrijven en er steeds erop toeziet dat de geleverde diensten van aangesloten bedrijven wel voldoen. Er staat bij de meeste loodgietersbedrijven die aangesloten zijn bij de UNETO-VNI bij de informatie in de gids ook gelijk dat ze aangesloten zijn bij de organisatie en is dat al een goede manier om al de eerste selectie te maken.

Observeer altijd de manier waarop het bedrijf jou zal behandelen als er wordt gevraagd naar een vrijblijvende offerte en hoe de opbouw van zo een offerte eruit zal zien. Een professioneel bedrijf zal jou nooit een gedetailleerde offerte weigeren omdat ze er zeker van is dat ze met een concurrend bod is uitgekomen.

Krijg je er ook schriftelijke garantie bij?

Een stevige handdruk na afloop van de werkzaamheden met de woorden “je kunt altijd bellen als er iets misgaat” voldoet al helemaal niet bij de werkwijze van een goed loodgietersbedrijf. Voordat je het werk daadwerkelijk uitbesteedt aan zo een bedrijf vraag je dus naar de garantie die ze geven aan hun klanten en wat de voorwaarden zijn. Elk loodgietersbedrijf dat er zeker van is dat alle werkzaamheden uitgevoerd zijn volgens hoge standaarden met gebruikmaking van kwaliteitsmaterialen zal een ruime garantieperiode aanbieden.

 

Een goed loodgietersbedrijf vinden kost je maar wat extra tijd om de juiste selectie te kunnen maken op grond van de hierboven aangegeven criteria. Voor goede loodgieters Utrecht  hoef je eigenlijk ook niet verder te zoeken omdat de garantie er is dat het om een bedrijf gaat die al heel wat tevreden klanten heeft opgeleverd.