Hoe weet je of je huis veilig is?

Slotenmaker Arnhem

Je huis moet je eigen, veilige, knusse plekje zijn. Dit mag ook niet in twijfel getrokken kunnen worden, want dit is iets waar je zeker van wil zijn. Ongenode gasten, en dan hebben we het niet over muizen of kakkerlakken, zijn niet gewenst. Om deze buiten te houden, kun je een aantal dingen doen. Maar eerst de vraag; hoe weet je of je huis veilig is? Dit doen we door te schetsen wanneer je huis in ieder geval niet veilig is. Als je twijfelt, vraag dan de lokale slotenmaker Arnhem om advies.

Sleutel verstopt buiten

Een reservesleutel verstopt onder de deurmat of onder een bloempot lijkt misschien een goed idee om voorbereid te zijn op noodsituaties. Als je je huissleutels kwijt bent of jezelf buiten hebt gesloten, helpt het hebben van een reservesleutel buiten je om je huis binnen te komen. Een reservesleutel helpt echter ook veel inbrekers bij het uitvoeren van hun taak. Ervaren inbrekers kennen waarschijnlijk alle mogelijke plaatsen waar de meeste huiseigenaren hun reservesleutel verstoppen. Ze kunnen de sleutel gemakkelijk vinden, je huis openen en pakken wat ze willen zonder hier al te veel moeite voor hoeven doen.

Onbewoond huis

​​Ook al is je huis leeg en ben je een week of twee weg, je mag het niet laten opvallen. Wanneer de tekenen van een leegstaand huis duidelijk worden, wordt het huis vatbaarder voor inbraken. Dit gebeurt omdat lege huizen een makkelijk doelwit zijn voor criminelen. Gevulde vuilnisbakken, te veel kranten voor de deur, verschillende poststukken verzameld buiten de voordeur, lichten uit, zelfs ’s avonds, et cetera zijn enkele duidelijke tekenen dat je huis onbewoond is. Laat iemand je afval doen, je post binnen leggen en neem op afstand bedienbare lichten. Als iemand dan nog je gordijnen ‘s avonds dicht doet ben je helemaal klaar.