Ins en outs van de Action

Ondertussen is deze winkel al door heel Nederland verspreid, de Action. Deze winkel staat vooral bekend als een hele goedkope winkel. Daarnaast is er in de Action alles te vinden. Of het nu gaat om huishoudelijke artikelen, kantoorartikelen, kleding of eten. Maar ook allerlei ditjes-en-datjes zoals LED strips van INTOLED en acryl verf. Maar ook daar houd het niet op. Auto-onderdelen, fietsonderdelen en elektrische stekkers en stopcontacten. Voor de keuken bestaan er pannen, bestek en borden. In principe kun je voor alles eerst naar de Action gaan om te kijken of het er is.

Waarom zijn de producten zo goedkoop?

Al die goedkope producten zetten je wel aan het denken. Waar komen die spullen nu vandaan en waar worden ze gemaakt? Volgens bepaalde betrokkenen worden de spullen die de Action verkoopt in enorme hoeveelheden gekocht. Eigenlijk wordt er alleen voor volle vrachtwagens spullen gekocht en dat is voor het transport goedkoper en uiteindelijk zuiniger. De spullen worden dus in grote, vaste hoeveelheden gekocht en later ook niet bijbesteld. Op=op! De Action let erop dat ze veel spullen recyclen en probeert veel te doen om het milieu zo min mogelijk te belasten.

De keerzijde van de Action

Toch zit er ook een keerzijde aan dit alles. Veel spullen worden in China of andere aziatische landen gefabriceerd. Hoewel Action zegt bij betrouwbare bedrijven producten te laten fabriceren is niemand daar zeker van. Action zelf waarschijnlijk ook niet, want bedrijven besteden vaak kleine onderdelen van een product uit. Aan één product werken dus waarschijnlijk heel veel bedrijven, dus of daar nu één betrouwbaar van is, zegt nog niet zoveel over de andere. Of het dus ethisch allemaal verantwoord is blijft de vraag. Misschien iets om over na te denken de volgende keer dat je LED strips uit de schappen bij de Action pakt. Toch blijft het voor veel mensen één van hun favoriete winkels. Goedkoop en vaak de meest uiteenlopende producten. Wat er in de schappen ligt blijft wel altijd een verrassing!