Interieurdesign voor bedrijven

Bedrijfs interieurontwerp verwijst naar het ontwerpen van kantoren, werkkamers, directiekamers en nog andere ruimtes binnen bedrijven. De interieurontwerpers die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van commerciële interieurs werken meestal samen met zakelijke klanten om professionele, maar smaakvolle omgevingen te creëren zoals bijvoorbeeld bij horeca interieur. Bij het bedrijfsinterieur laten bouwen kan het gaan om het herinrichten van vloeren van bestaande huurkantoorruimte of het omvormen van volledig lege panden of kantoren tot functioneel afgewerkte werkplekken. 

Meubels toevoegen

Een groot bedrijf kan bijvoorbeeld een oud heel gebouw kopen met een volledig open ruimte dat moet worden gescheiden door muren toe te voegen. Om binnen de ruimtes kantoren te creëren, zullen de juiste elektrische systemen voor computers en andere kantoorapparatuur moeten worden geïnstalleerd. Vloerbedekking en kantoormeubilair moeten worden toegevoegd om de hele ruimte compleet te maken. Een zakelijk interieurontwerp omvat de planning, uitvoering en afronding van al deze taken. Interieurontwerpers zijn niet alleen decorateurs die zich alleen bezighouden met het toevoegen van meubels, stoffen, kasten en tapijten. Integendeel, interieurontwerp omvat ook het plannen van hoe de ruimte zal worden gebruikt, en daarnaast de installatie van kleine details. 

Kleuren en verlichting

Bedrijfskleuren of kleurenpaletten die passen bij het type bedrijf worden vaak gebruikt in zakelijke interieurprojecten. Het is bijvoorbeeld geen toeval dat ruimtes van grote banken vaak zijn ingericht met traditionele meubels van hoge kwaliteit, terwijl het hoofdkantoor van een Hawaiiaans zwemkledingbedrijf tropische kleuren en enkele gedurfde patronen kan hebben. Het interieurontwerp van een bedrijf moet altijd de unieke stijl van een bedrijf weerspiegelen, zowel de missie als de visie. Verlichting is een van de belangrijkste details in het interieurontwerp van een bedrijf, aangezien verschillende ruimtes verschillende soorten en intensiteiten van licht nodig hebben. Aangezien bedrijfsruimten werkplekken zijn, moet de binnenverlichting voldoende zijn om werknemers hun werk duidelijk te laten zien.