Is een elektronisch slot te hacken

elektronisch slot

Een deel van de Nederlandse bevolking is nog erg sceptisch over een elektronisch slot, het gaat hier vooral om de ouderen onder ons. Deze blog gaat dus niet over wat elektrische sloten zijn maar over of deze sloten te hacken zijn. Even kort voor de mensen die het nog niet weten, een elektronisch slot, ook wel smart lock genoemd, is een slot die geopend kan worden door andere manieren dan een sleutel. Bijvoorbeeld door middel van je smartphone, een afstandsbediening, vingerafdruk of een pasje.

elektronisch slot

Het blijkt mogelijk te zijn

Het is mogelijk om een elektronisch slot te hacken en dit kan met een relatief goedkoop apparaatje. Met een apparaatje van rond de 200 euro zijn sommige smart locks te openen. Dit komt niet persé door de sloten zelf, maar door de plaatsen waar de informatie over een elektronisch slot wordt opgeslagen. Wordt dit gehackt, dan kunnen de sloten vanaf overal geopend worden.

Het is dus wel mogelijk, maar tegenwoordig zijn de makers van elektronische sloten hackers vaak te slim af. Doordat een gebruiker vaak met hetzelfde wifi netwerk verbonden moet zijn als een elektronisch slot moet de hacker eerst de wifi zien te hacken.

Elektronische sloten zitten nog in hun beginfase en zullen dus nog door ontwikkeld worden maar het is niet zo dat een hacker vanaf buitenaf kan zien dat je een elektronisch slot op je deur hebt zitten dus wees niet bang.