Je eigen hypotheek regelen

Execution only hypotheek

Wanneer we spreken over een execution only hypotheek, hebben we het over een hypotheek die je zelf afsluit. Natuurlijk spreekt het voor zich dat je wel moet weten wat wel en niet kan, en je over voldoende financiële kennis moet bezitten. Financiële termen zijn je niet vreemd, en je vind het ook echt leuk om deze zaken te regelen. In je vrije tijd kun je wanneer het je uitkomt de verschillende dingen regelen, ook zijn er online hulpmiddelen te vinden voor de laagste rente bijvoorbeeld te berekenen.

Execution only hypotheek

Eerst een toets doen

Je kunt niet zomaar beginnen aan het afsluiten van een execution only hypotheek, de toezichthouder AFM eist dat er eerst een toets moet worden afgelegd. Hierbij wordt gekeken of je voldoende financiële kennis hebt, om dit product te mogen afsluiten. De moeilijkheidsgraad verschilt erg per toets, de ene keer is deze ingewikkeld de andere keer vrij eenvoudig. Je kunt als je zakt voor de toets nog een tweede poging doen, zak je weer dan zal de bank je aanraden om een adviseur in de hand te nemen.

Besef wat je moet doen

Bij het afsluiten van een execution only hypotheek moet je goed beseffen wat je doet, neem je een verkeerde beslissing dan kan dit in een later stadium veel geld kosten. Wanneer je ook maar even twijfels is het beter een adviseur in de hand te nemen, ben je wel zeker van je zaak dan is het afsluiten van je eigen hypotheek veel voordeliger en levert je weer veel geld op.