Jouw slimme meter uitlezen met een app

slimme meter uitlezen app

De gas- en stroomprijzen zijn in de afgelopen tijd flink gestegen. Hoog tijd dus om te besparen op je energieverbruik. Dit kun je eenvoudig doen door jouw slimme meter uit te lezen met een app. Met deze app heb je namelijk altijd inzicht in je energieverbruik- en kosten. Op deze pagina lees je meer over hoe deze slimme meter uitlezen app werkt, wat de voordelen zijn en hoeveel deze app kost.

slimme meter uitlezen app

Wat is een slimme meter?

Voordat we dieper ingaan op het uitlezen van je slimme meter met een app, vertellen we eerst kort wat een slimme meter nou precies is. Deze meter geeft automatisch de meterstanden door aan je netbeheerder, die zorgt er vervolgens weer voor dat deze gegevens worden doorgegeven aan je energieleverancier. Het voordeel hiervan is dat je niet elke keer de meterstanden zelf hoeft door te geven aan je leverancier. Daarnaast kun je hiermee ook gemakkelijk de teruglevering van je zonnepanelen registreren.

Slimme meter uitlezen met een app

Om je verbruik uit te kunnen lezen, moet je eerst je slimme meter aansluiten op een verbruiksmanager.Dit is een klein kastje die jouw verbruik communiceert met de app of een portal. Het aansluiten van deze verbruiksmanager is erg eenvoudig. Je hebt alleen een P1 stekker nodig op je slimme meter, deze kun je aansluiten op de energieverbruiksmanager. Wanneer dit is gedaan, kan er data gecommuniceerd worden naar de slimme meter app. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Het uitlezen van een slimme meter met een app heeft meerdere voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor jou op een rijtje gezet:

  • Altijd en overal inzicht in jouw energieverbruik
  • Handig om energie te besparen
  • Geschikt voor alle soorten devices
  • Inzichten in je energieverbruik per jaar, maand, week, dag en zelfs per uur
  • Beschikt over een handige termijnbedrag functie, zodat je nooit teveel betaalt voor je energie

Kosten slimme meter app

Zoals hierboven te lezen is, heeft het uitlezen van je slimme meter met een app vele voordelen. Maar hoeveel betaal je nou voor deze app? Dit verschilt per aanbieder. Daarnaast speelt het aantal opties ook een belangrijke rol bij de kosten. Zo wordt de app vaak als gratis versie en als betaalde versie aangeboden door verschillende energieleveranciers. Het grootste verschil is dat je met de betaalde versie het energieverbruik van je slimme apparaten kunt inzien en dat je realtime inzicht hebt in je energieverbruik. Heb je geen behoefte aan deze extra opties, dan kun je het beste kiezen voor een gratis versie.