Laat beton storten in je nieuwe aanbouw

Je zult niet als eerste aan beton denken bij de afwerking van je nieuwe aanbouw. Oh natuurlijk heb je beton nodig voor de fundering, maar voor de afwerking van je vloer zal je daar niet als eerste aan denken. Toch is beton storten voor een nieuwe vloer wel een echte aanrader. Je kunt zelf beton storten of het laten doen. Je kunt beton storten in een mooie kleur of het juist grijs laten. Het is maar net wat jij wilt en wat jij mooi vindt. Je kunt het zelf bepalen. Wil je wat tips? Hier zijn ze!

Beton storten, zelf doen of laten doen?

Ben je (redelijk) handig en sterk? Dan kun je zelf beton storten. Je hebt dan wel een betonmolen, een kruiwagen en je spierballen nodig. Ben je iets minder van het doe-het-zelven? Kies dan voor een professioneel team om jouw beton te laten storen. Je weet dan zeker dat je vloer er spat strak in komt te liggen. Je moet er wel even rekening mee houden dat er dan dus een enorme vrachtwagen met betonmolen komt voorgereden. Deze kan, vanwege het gewicht, niet op de stoep parkeren. Twijfel je over de mogelijkheden? Neem dan gewoon even contact op. Er is vast een oplossing te vinden.

Kies voor gekleurd beton

Je hoeft niet bang te zijn dat het een hysterisch gekleurde vloer zal worden. Maar het is wel weer eens wat anders dan dat standaard grijs. En dat is misschien wel net dat accent dat jij nodig hebt in je huis. Grijs is schitterend, maar als je gaat voor een minder industriële uitstraling, dan is een kleurtje wellicht beter geschikt. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je betonvloer te schilderen met betonverf. Maar daar komen na verloop van tijd toch slijtplekken in die je weer moet bijwerken. Dat probleem heb je niet bij gekleurd beton.

Beton is niet alleen voor de nieuwe aanbouw

Ook als je een andere vloer in je woonkamer of je keuken wilt kun je kiezen voor beton in plaats van hout of pvc. In een betonnen vloer kan ook vloerverwarming verwerkt worden. Het enige is wel dat je het beton storten moet je dit moet doen voor je gaat schilderen of behangen. Het storten van het beton kan nog wel eens wat spetters opleveren. En dat zou jammer zijn op je net behangen of geschilderde muren. Planning is altijd al belangrijk, maar met beton storten nog net wat extra.