Lang en gelukkig leven met kamerplanten

In een moderne inrichting hebben planten een belangrijke plek in de salon, de keuken en zelfs de slaapkamer. Behalve dat ze bijdragen aan de schoonheid van jouw ruimtes, zuiveren planten ook de lucht en maken ze de omgeving gezond. Ze reguleren het zuurstofgehalte in de lucht en verminderen kooldioxide.

De planten zijn niet eens duur en hebben als bijwerking dat ze je stemming bevorderen. Het hebben van planten in huis is niet zo eenvoudig als het klinkt. Maar er zijn een aantal manieren om je kamerplanten gezond te houden.

Wat zijn de beste kamerplanten?

Er zijn veel planten (vooral de tropische) die in kleine potten bij jou thuis kunnen worden gekweekt. Sansevieria, Philodendron, Pothos en de meeste vetplanten zijn uitstekende kamerplanten.

Een goede kamerplant moet twee basiseigenschappen hebben. Het moet kunnen groeien in minder luchtvochtigheid en minder licht nodig hebben dan de meeste buitenplanten. Het zou ook niet in een snel tempo moeten groeien, omdat je binnenshuis weinig ruimte hebt voor planten.

Hier zijn een paar planten die perfect zijn om binnenshuis te kweken.

Aspidistra

Een onderhoudsarme plant die niet veel water verbruikt en zelfs periodes van droogte (als je op vakantie bent) kan overleven. Hij gedijt in de schaduw, daarom heeft deze kamerplant weinig licht nodig om te groeien.

Aglaonema

Deze planten worden meestal geplant vanwege hun aantrekkelijke blad, maar ze groeien ook in een breed scala aan lichtomstandigheden en groeien niet bijzonder snel.

Filodendrons

Deze planten zijn zeer gemakkelijk te kweken, zelfs voor beginners en kunnen zeer goed tegen de omstandigheden binnenshuis. Klimmende Philodendrons kunnen worden gebruikt in verticale ruimtes, waardoor ze bijzonder veelzijdig zijn.

Zo verzorg je je kamerplanten

Door de juiste planten te kiezen om binnen te kweken, wordt het verzorgen ervan zoveel gemakkelijker. Verschillende planten hebben verschillende soorten verzorging nodig. Daarom moet er voldoende onderzoek worden gedaan om ervoor te zorgen dat planten goed worden verzorgd. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om het beste uit jouw kamerplanten te halen.

Je moet ervoor zorgen dat de grond waarin je je plant staat niet te droog of te vochtig is. Neem de tijd om erachter te komen welk vochtgehalte jouw planten nodig hebben, aangezien deze allemaal kunnen verschillen.

Kies een pot met gaten in de bodem, zodat overtollig water erdoor kan worden afgevoerd om wateroverlast te voorkomen.

Zorg ervoor dat jouw planten voldoende licht krijgen (kunstmatig of natuurlijk). Nogmaals, neem even de tijd om te leren welke lichtniveaus jouw gekozen planten nodig hebben en plaats ze vervolgens met dit in gedachten.

Waar kunnen kamerplanten worden geplaatst?

Je zou wat kleine planten kunnen kiezen, zoals de Chinese Money Plant en Begonia Rex en ze op je bureau in je werkruimte of op een vensterbank plaatsen. Sommige planten die wat groter zijn, kunnen beter als middelpunt van een tafel worden gezet of op de grond in jouw woonruimte worden geplaatst om een ​​centraal punt te creëren. Philodendrons, Strelitzia en Pilea zijn altijd goede keuzes.

Door potplanten te gebruiken, kun je een aantal veranderingen in jouw woning doorvoeren en jouw interieurontwerp de finishing touch geven.