Lichtkoepels vind je op lichtkoepels.info

Wanneer je een aanbouw aan je huis hebt en het is er te donker, zoek je daar een oplossing voor. Je zou een extra raam kunnen plaatsen wat een behoorlijk kostenplaatje met zich meebrengt. Wat zeker zo effectief en mooi is, is het plaatsen van een lichtkoepel. Lichtkoepels laten veel licht door. In veel gevallen is het plaatsen van een lichtkoepel een aanwinst voor de woning. Omdat er veel verschillende lichtkoepels zijn, kun je kijken op de site lichtkoepels.info. Voor wat betreft het materiaal zijn ze leverbaar in glas, acrylaat en polycarbonaat. Je kunt ook een inbraak werende of zonwerende lichtkoepel aanschaffen.

Materiaal

Acrylaat lichtkoepels worden in de praktijk het meest toegepast. Ze laten het meeste licht door en zijn goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. Voor iedere toepassing is er wel een acrylaat lichtkoepel te leveren. Ze zijn leverbaar in veel verschillende vormen. Hierbij kun je denken aan rond, vierkant, rechthoekig, bolvormig, piramidevormig en halfhoog.

Polycarbonaat lichtkoepels zijn wel 300 maal sterker dan die met glas. Ze worden vooral toegepast op die plaatsen waar de lichtinval goed moet zijn, maar ook de slagvastheid. Hij is brandveilig en houdt de Uv-straling tegen.

Lichtkoepels van glas zijn er in overvloed. Ze zijn comfortabel in gebruik door de hoge isolatiewaarde en omdat hij geluidwerend is. Als hij voldoet aan het politiekeurmerk veilig wonen, draagt hij ook bij voor de inbraakpreventie. Je kunt ze nemen van enkel glas, maar ook van dubbel tot zelfs viervoudig glas. Door te kijken op lichtkoepels.info kun je de lichtkoepel uitzoeken die het meest geschikt voor je is.