Maak je badkamer netjes

voegen waterdicht maken

De badkamer is een lastige plek om goed schoon te houden. Beetje gek is dat natuurlijk, aangezien het de plek is waar jij naar toe gaat om jezelf schoon te maken. Maar door het vele water gebruik en lichamelijke afvalstoffen die in de badkamer komen, wordt de badkamer redelijk snel vies. Bij het ontwerpen en bouwen van een badkamer zijn dan ook al paar dingen, zoals bijvoorbeeld voegen waterdicht maken, erg belangrijk. Dit soort constructieve zaken zorgen ervoor dat je badkamer schoon blijft op plekken waar jij zelf niet bij kan, zoals bijvoorbeeld voegen. 

Maar hoe hou je nu zelf je badkamer goed schoon? In dit korte artikel leggen we je het kort even uit.

voegen waterdicht maken

Het begin is overzicht

Ga je je badkamer schoon maken dan is het super belangrijk dat je als allereerste stap zorgt dat je overzicht hebt. Dat betekent dat je zult moeten gaan opruimen. In de meeste badkamers zweeft wc-papier rond, liggen er lege douchegel verpakkingen op de grond en ligt er vuile was. Voor je kan schoonmaken moet dit natuurlijk allemaal weg zijn. 

Goede sop is het halve werk

Na het opruimen kun je dus beginnen aan het daadwerkelijke schoonmaken. Hier draait alles om een goed sopje. Dit kun je maken met allesreiniger, maar je kan ook te werk gaan met echte badkamerreiniger, verkrijgbaar in elke supermarkt. 

De badkamer kun je schoonmaken met een spons of doekje. Wij raden aan om beide te gebruiken , maar voor verschillende oppervlaktes. Zo is een doekje perfect om de wc mee te reinigen, maar is een goede spons goed voor badkamer tegels en voegen. 

Ben je klaar met schoonmaken, spray dan nog even met een lekkere luchtverfrisser om van de chemische geur in de badkamer af te komen. Hierna kun je lekker gebruik maken van een schone badkamer.