Meerdere apparaten opladen vanuit één punt

Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat het stopcontact niet beschikbaar was, maar dat de telefoon wel opgeladen moest worden. De oplossing voor dat probleem is een stopcontact met USB. Dit is een innovatief stopcontact die beschikt over twee USB ingangen. Door deze twee ingangen kun je het originele stopcontact gebruiken voor bijvoorbeeld een oplader met een stekker of de stofzuiger, terwijl er nog twee ingangen beschikbaar zijn om een telefoon of tablet aan op te laden. Een stopcontact met USB plaatsen op plekken waar het stopcontact veel gebruikt wordt, zoals in de slaapkamer of woonkamer, kan het leven in huis voorzien van extra gemak.

Een snellader met een stopcontact

Het stopcontact met USB, beschikbaar bij Schneider Electric, heeft twee varianten. De een beschikt over twee USB-A ingangen en de ander beschikt over één USB-A en één USB-C ingang. De beslissing over welke variant is te nemen na het bekijken van al jouw opladers. De twee USB ingangen hebben ook nog eens een hoog vermogen, waardoor ze erg snel kunnen opladen. Naast de USB ingangen is er een gewoon stopcontact. Je kunt dus drie elektrische apparaten in één stopcontact hebben. Het is een stopcontact en snellader in één. 

Andere innovatie functies van een stopcontact

Buiten de toevoeging van USB ingangen aan een stopcontact zijn er nog meer nieuwe innovatieve functies bij een stopcontact mogelijk. Zo zijn er stopcontacten verkrijgbaar met stijlvolle verlichting. Op deze manier kan de vloer in bijvoorbeeld de gang worden verlicht. Een andere functie die je kunt verkrijgen is het klapdekseltje. De klapdeksel is perfect te gebruiken in de vochtige ruimte zoals de badkamer, wasruimte en keuken. De ontwikkeling van nieuwe stopcontacten is nog steeds volop bezig en zal de komende jaren vast meer innovatieve functies met zich mee brengen. Deze functies zullen een echte toevoeging in huis zijn.