Microcement vloer in je woning

microcement

Heb je net een nieuwe woning gekocht en ben je nog op zoek naar een stoere vloer? Het is behoorlijk moeilijk om een vloer te vinden voor je nieuwe woning. Er zijn namelijk honderden verschillende soorten vloeren en je moet goed kijken. Welke vloer past nu precies in je woning? Je kunt kiezen voor laminaat, tapijt, tegels en natuurlijk voor gietvloeren. Gietvloeren zijn tegenwoordig helemaal in en passen goed bij een industrieel interieur. Microcement is de ideale afwerkingslaag hiervoor, maar wat is dat precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

microcement

Wat is microcement precies?

Microcement is waterdicht, slijtvast en naadloos aan te brengen. Door kunststof eigenschappen is het product makkelijk aan te brengen. Zo wordt het naast vloeren ook gebruikt voor wanden en soms zelfs voor meubels. Microcement is op iedere oppervlak aan te brengen, maar soms moet het oppervlak wel voorbereid worden. Dit wordt vaak met een primer gedaan en dit is van belang als de ondergrond poreus is. Als je van plan bent om het microcement te schuren, is er een grote kans dat je een unieke uitstraling krijgt.

Voordelen van een microcement vloer

Als je kiest voor een microcement vloer kun je genieten van diverse voordelen. Ten eerste heeft de vloer een prachtige elegante en robuuste uitstraling. Daarnaast is de vloer een duurzame keuze en komt dit doordat de vloer sterk is en lang mee gaat. Ten tweede is het een groot voordeel dat je de vloer kunt combineren met verschillende ondervloeren. Ook is de vloer eenvoudig schoon te maken en komt dit doordat de vloer naadloos geplaatst wordt. De vloer voelt ook comfortabel aan en geeft geen koud gevoel af, daarnaast kun je het combineren met vloerverwarming. Dit is ook nog eens energiezuinig, omdat de vloer snel opwarmt.