Neem ik een hout of kunststof voordeur?

kunststof voordeur

Vaak kiezen mensen voor een houten voordeur omdat dit karakter heeft, en het geeft je huis een bepaalde uitstraling. Bovendien is het ook erg isolerend, stevig en robuust, dit zorgt er voor dat er lastig bij je ingebroken kan worden. Een nadeel van hout is dat het een natuurlijk materiaal is, en daardoor wel wat onderhoud nodig heeft om het mooi te houden. Daarnaast is er ook de kunststof voordeur, deze isoleren ook goed, passen bij elk type huis, en zijn makkelijk te onderhouden. Ook is een kunststof voordeur goedkoper dan een houten voordeur. 

kunststof voordeur

Welke voordeur is het best voor mij?

Het belangrijkste is natuurlijk een voordeur te kiezen die bij jou in de smaak valt. Vaak is het eerste wat bij je opkomt, datgene wat je echt wilt hebben. Daarnaast moet je denken aan het onderhoud, een houten voordeur vraagt om meer onderhoud dan een kunststof voordeur. Als je geen tijd hebt om het hout bij te houden, of het iets is waar je geen interesse in hebt, is het misschien beter te overwegen om een kunststof voordeur te nemen. Deze kun je ook in allerlei kleuren nemen, wat niet meteen betekent dat je huis er saai uit komt te zien.

Veiligheid is het belangrijkst

De belangrijkste functie van een deur is ervoor zorgen dat mensen niet zomaar je huis binnen kunnen komen. Het is daarom erg belangrijk een veilige voordeur te kiezen. Een goed slot is wat aan de duurdere prijs, maar soms is het beter om aan zulke dingen wat meer geld uit te geven, zeker omdat het op je veiligheid aankomt. Kijk naar of de scharnieren goed aan de binnenkant van het huis zitten, en niet bereikbaar zijn van buitenaf. De aankoop van een goed slot en goede scharnieren kan misschien wat meer kosten, maar uiteindelijk betaald het zich terug.