Noodlift nodig in de bouw?

Ooit wel eens gehoord van noodliften? Noodliften zijn liften die ingezet kunnen worden in verschillende situaties. Er zijn dan ook allerlei verschillende soorten noodliften die elk geschikt zijn voor een bepaalde situatie. Een noodlift is een lift dat binnen een aantal uren neergezet kan worden op welke locatie dan ook. De bedoeling van de liften is dat mensen vervoerd kunnen worden van beneden naar boven of andersom, die hier op dat moment niet meer zelf toe in staat zijn. Door de noodliften wordt de mobilisatie van deze personen vergroot. Kortom een ideale oplossing dus.

Noodlift in een noodsituatie

Zoals ik net al vertelde zijn er allerlei verschillende soorten noodliften. Ik wilde kort aanhalen welke verschillende noodliften er zijn, zodat jij een beter beeld krijgt van de noodliften. Stel een vrouw is aan het bevallen van haar kindje en ligt op de bovenste verdieping van een woning in haar slaapkamer. Helaas gaat er iets mis met de bevalling en de vrouw moet met spoed naar het ziekenhuis, maar de vrouw is zo beroerd dat ze niet meer in staat is om op haar benen te staan. En zal dus niet meer van de trap naar beneden kunnen lopen. Dan kan er dus een noodlift ingeschakeld worden om de vrouw van beneden naar boven te verplaatsen.

Een traplift in huis

De liften kunnen buitenshuis geplaatst worden, maar er zijn ook liften die binnenshuis geplaatst kunnen worden. Een voorbeeld van een lift die binnenshuis geplaatst wordt is een traplift. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar ik zal het nog even kort toelichten. Een traplift is een lift die geplaatst wordt op je trap. Het is eigenlijk een soort stoel waar je op kan zitten en de stoel zal je dan van boven naar beneden verplaatsen. Dit is ideaal voor mensen die niet meer in staat zijn om zelf trap te lopen. Nieuwsgierig naar de verschillende liften op reco liften kun je nog meer informatie vinden.