Op deze manier laat je een kleine keuken groter lijken

Voor veel mensen is het een wens om een grote keuken met een kookeiland te hebben. Echter is het voor lang niet iedereen mogelijk. Zij hebben simpelweg het budget er niet voor of de ruimte is te klein. Toch kan je met een kleine ruimte alsnog een mooie en groot lijkende keuken maken. In dit artikel leg ik uit hoe je een kleine keuken groter laat lijken.

Kies voor grote tegels

Er wordt vaak gedacht dat je in een kleine ruimte kiest voor kleine tegels, maar in de praktijk blijkt het tegendeel. Als je jouw keuken groter wil laten lijken, kun je het beste voor grote tegels kiezen voor zowel de wand als de vloer. Voor de vloer kun je bijvoorbeeld kiezen voor vloertegels 120×120. Er zijn ook nog allerlei andere formaten mogelijk. De keus is volledig afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt en jouw persoonlijke voorkeuren.

Lichte kleuren gebruiken

Donkere kleuren en weinig daglicht zorgen ervoor dat een ruimte kleiner lijkt. Wanneer je veel daglicht hebt, kan het geen kwaad om voor donkere kleuren te kiezen. Over het algemeen geldt wel dat lichte kleuren ervoor zorgen dat een ruimte groter lijkt. Een goede optie zijn lichte keramische vloertegels. Je kunt er ook voor kiezen om de keuken in een lichte kleur te kopen, bijvoorbeeld wit of lichtgrijs. 

Maak gebruik van de hoogte

Vaak zie je dat keukens allemaal dichte keukenkastjes hebben. Dit zorgt ervoor dat een ruimte krapper aanvoelt. Het helpt om in plaats van allemaal dichte keukenkastjes gebruik te maken van wandplanken of een rek. Hiermee maak je ook nog eens gebruik van de ruimte in de hoogte. Dit zal voor een mooi en ruimtelijk effect zorgen in jouw keuken.