Op welke manier werkt camerabeveiliging?

Cameratoezicht oftewel camerabewaking is in essentie het toezicht houden op een gebouw of gebied. Dit gebeurt door middel van bewakingscamera’s en deze kunnen verschillende doelen dienen. Voorbeelden hiervan zijn handhaving, maar ook verkeerstoezicht is mogelijk. Verder kunnen de opnames van de beelden achteraf gebruikt worden door de politie en justitie. Op deze manier kunnen de beelden worden benut voor opsporing en vervolging. Er zijn veel bedrijven die zich specialiseren in onder andere camerabewaking. Bijvoorbeeld Cyclops-Security, maar er zijn nog veel meer opties. De Engelse term voor deze systemen is closed-circuit television, oftewel CCTV. Een nog betere vertaling is camera surveillance. 

Hoe werken bewakingscamera’s precies?

Een bewakingscamera of videocamera wordt zoals eerder benoemd gebruikt voor toezicht houden. Ze zijn vaak te vinden op locaties waar monitoring of extra monitoring nodig is. Bijvoorbeeld in banken of op bouwplaatsen. Bewakingscamera’s bestaan meestal uit een sensor chip, een objectief en een behuizing. Verder bevat de camera vaak ook een beeldscherm en een recorder die essentieel zijn voor signaalverwerking. De kwaliteit van het beeld hangt af van welke chip en objectief gebruikt zijn. Zo zijn zwart/wit camera’s bijvoorbeeld lichtgevoeliger dan kleurencamera’s. Er zijn verschillende bedrijven die over veel van deze kennis beschikken, een voorbeeld hiervan is Cyclops.nl

Camerabewaking via internet: wat is het en hoe werkt het?

Camerabewaking via internet staat ook wel bekend als netwerkcamera’s of IP-camera’s. Via deze weg wordt een bedrijf of terrein beveiligd via een online verbinding. Hierdoor kunnen beelden makkelijker worden opgenomen en bewerkt. Daarbij is het mogelijk om live meldingen te krijgen als er iets verandert. Denk hierbij aan een bewegingssensor, het is dan mogelijk om live mee te kijken waar je ook bent. De camera’s worden aangesloten via netwerkkabels. Er zijn veel verschillen tussen dit type technologie, zo zijn er varianten binnen de capaciteit, snelheid en weerstand. Voor meer informatie is het handig om advies te vragen, dit kan bij Cyclops.