Opruimen voor je verhuizing – tips

Ga je binnenkort verhuizen? Dan is dit je kans om alles in en om je huis eens grondig op te ruimen. Verhuizen doe je niet iedere dag, dus dit een perfect moment om spullen weg te doen en te verkopen, zodat je niet alles met je mee hoeft te nemen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen en hoe je het opruimen het beste aan kunt pakken? In dit artikel vind je wat handige tips.

Begin op tijd

Net als bij veel andere dingen in het leven is het van belang dat je op tijd begint. Je wilt niet in de laatste week nog hoeven stressen omdat er nog zoveel te doen is. Schakel een verhuisbedrijf in Den Haag in voor de verhuizing zelf, zoals van der velde verhuizingen, zodat jij je op andere zaken omtrent de verhuizing kunt richten.

Hoe voel je je bij bepaalde spullen?

Het is goed om naar je gevoel te luisteren bij het opruimen van je spullen. Word je blij van het object dat je in je hand hebt? Of doet het je eigenlijk niet zoveel en heb je het daarnaast eigenlijk niet eens nodig? Dan weet je genoeg. Het is goed om verschillende stapels te maken: een stapel met spullen die je zeker weg gaat doen, een stapel met spullen waar je nog over twijfelt en een stapel met spullen die je graag zou willen houden.

Doe het stap voor stap

Je hoeft natuurlijk niet het hele huis in één keer opgeruimd te hebben en als het goed is heb je ook wel even de tijd. Begin klein, bijvoorbeeld bij één plank van je kledingkast. Het is daarnaast ook goed om per kamer te werken. Doe eerst de zolder, dan je slaapkamer en vervolgens bijvoorbeeld de logeerkamer of woonkamer. Zo zorg je er ook voor dat alles overzichtelijk blijft. Houd het dus klein.