Prachtige bomen voor in de achtertuin

bomen-bezorgen

Heb je het gevoel dat je tuin iets mist en nog net niet helemaal af is? Op zo een moment kunnen bomen je tuin helemaal afmaken. Je kunt hierbij denken aan grote bomen die je ook in het bos tegenkomt, maar ook aan kleinere bomen. Het ligt natuurlijk wel onder andere aan de grootte van je tuin, welke bomen hier het beste in passen. In een kleine tuin past natuurlijk geen grote boom zoals je die in het bos vaak ziet, terwijl dit in een grote tuin misschien juist wel kan. Een Perzische slaapboom is een voorbeeld van een boomsoort waarbij je de hoogte redelijk in je eigen handen hebt.

Japanse notenboom in de tuin

Als je op zoek bent naar een wat grotere en kleurrijke boom, is de Japanse notenboom misschien wel iets voor jou. Deze boom groeit hoog door en heeft een vrolijke gele kleur. Dit is de perfecte boom om je tuin kleurrijker te maken. Naast alle groene bomen en planten is deze boom een echte eyecatcher. In een kleinere tuin is de Japanse notenboom misschien niet de beste optie. Omdat de boom, naast dat deze erg hoog groeit, ook in de breedte groeit, zal deze boom redelijk ruimte innemen. Als je al een kleinere tuin hebt, zal je tuin na een tijdje nog kleiner lijken door de Japanse notenboom.

Eigen olijven groeien

Ook kun je altijd nog gaan voor een olijfboom voor in de tuin. Deze bomen zijn erg populair en groeien ook in het Nederlandse klimaat gewoon door. Ook ziet de boom er erg mooi uit en voegt deze echt wat toe aan de uitstraling van je tuin. Je kunt ervoor kiezen om een olijfboom In de grond te laten zetten, maar je kunt ook een olijfboom in een plantenpot laten zetten. Op deze manier kun je de olijfboom ook altijd nog verplaatsen in de tuin en staat deze niet vast op een plek.