Sinaasappelboom in je tuin

Een mediterrane sfeer in je eigen tuin dat is zeker nu erg handig. Het reizen moeten we allemaal even laten dus halen we het vakantiegevoel gewoon naar huis. Wie weet bevalt het zo goed dat we voortaan bij huis vakantie vieren. Ga na voor jezelf wat jij mooie planten vind en wat er zou passen in je tuin. Een sinaasappelboom heeft prachtige donkergroene blaadjes. Het is een hele mooie boom om te zien.

Verzorging

De sinaasappelboom heeft een warme zonnige plek nodig, daar voelt hij zich thuis. Aangezien de zomers in Nederland wel warmer worden kunnen we hier meer exotischere planten nemen dat is wel heel erg leuk. En voorjaar tot nazomer moet je wel opletten dat hij voldoende water krijgt. Het liefst heeft de sinaasappelboom regenwater want de kalk die in ons kraanwater zit is daarvoor iets minder geschikt. Als je ervoor zorgt dat hij voldoende meststoffen binnenkrijgt die zowel kalium als magnesium bevatten. Want dat zorgt voor mooie kleur en heerlijke smaak van je sinaasappel. Er zijn allerlei kant en klaar voedingsstoffen op de markt voor je Citrusboom.

Genieten

De Citrus Sinensis of sinaasappelboom geeft de heerlijkste sappige sinaasappels. Maar voordat hij die sinaasappels geeft krijg je eerst een heerlijke geur in je hele tuin door de prachtige bloesem. Het is een hele goede investering want de vruchten zitten boordevol vitamine C en verser kun je ze echt niet krijgen als plukken van je eigen boom. Alsof je in een sprookjestuin bent en dat allemaal thuis. En wat dacht je van de bloesemgeur van je sinaasappelboom er zijn therapeuten die met etherische oliën werken en dat doen ze niet zomaar sinaasappelolie is natuurlijk wel supergeconcentreerd dus werkt sterker als je bloesem. Maar de lucht van de bloesem maakt blij verjaagd somberheid en werkt rustgevend.