Tips voor het besturen van een minigraver

minigraver

Wanneer je kiest voor een minigraver kopen via PonCompact.nl, dan is het wel ook van belang om te weten hoe je ermee om moet gaan. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om de machine alleen te laten besturen door iemand met training en ervaring met de gravers. De kennis van de bediening moet goed up-to-date zijn en aandacht voor details is van het grootste belang. Daarnaast zijn er ook andere aandachtspunten.

De tijd nemen voor de handleiding

Wie een minigraver goed wil besturen, doet er goed aan om altijd te bekijken wat deze nu eigenlijk precies te bieden heeft. Dit is voor elk model anders. Daarom is het ook altijd belangrijk om de handleiding door te nemen. Zo is altijd een stappenplan te vinden waar het gaat om het gebruik van de verschillende elementen van de bediening. Het is ook belangrijk om de waarschuwingen die de fabrikant geeft erbij door te nemen. Zo weet je wanneer er gevaren dreigen en wanneer je de machine niet kunt gebruiken. Bekijk ook of bijvoorbeeld de brandblusser aanwezig is.

Altijd eerst testen

Het is belangrijk om de minigraver eerst te testen nadat de belangrijkste zaken zijn doorgenomen. Dit doe je door rustig te rijden. Doe dit op een grote open ruimte waarvan de ondergrond mooi vlak is. Probeer de verschillende bedieningselementen die in de handleiding gevonden zijn uit. Dit maakt het makkelijker om te zorgen dat je precies weet wat je moet doen wanneer je in een bepaalde situatie komt. Ga pas daarna echt aan het werk ermee. Dit maakt het ook gemakkelijker om met dit soort klussen om te gaan.

Leren omgaan met rupsbanden

Een belangrijk verschil tussen minigravers is het soort banden. Er zijn modellen op wielen, maar ook modellen met rupsbanden. Het is belangrijk om daar eerst goed mee om te leren gaan. Met rupsbanden kan je over het algemeen alleen voor- en achteruit. Door te leren de banden onafhankelijk van elkaar te bedienen is dan te sturen. Neem de handleiding op dit gebied door en oefen hier uitvoerig mee in de testfase. Dit kan een groot verschil maken in hoe gemakkelijk de klus wordt.