Tools om in huis te hebben als je in en rondom huis klust

Er zijn veel tools in verschillende soorten en maten. Maar sommige dingen zijn vooral handig voor experts, terwijl andere meer “basic” zijn. Sommige tools worden misschien jarenlang niet gebruikt, terwijl andere juist op de gekste momenten nodig zijn. Deze tools moet je in ieder geval in huis hebben.

  1. Schroevendraaier Je hebt natuurlijk wel een schroevendraaier nodig om hem vast te draaien. Maar je doet meer met ze! Als je bijvoorbeeld iets smals wilt openwrikken, kan een schroevendraaier erg handig zijn. Schroevendraaiers met magnetische kop kunnen ook worden gebruikt om gevallen schroeven, spijkers of naalden van moeilijke plaatsen te halen.
  2. Accuboormachine of kleine schroevendraaier Wil je een foto ophangen? Of moet je de schroef op het hout draaien? Dan is de accuboor eigenlijk onmisbaar. Met een accuboormachine boor je eenvoudig gaten en schroef je eenvoudig in. Maar vind je de accuboormachine te groot of onhandig, dan is een kleine schroevendraaier ook erg handig. Als je ze niet vaak gebruikt, kun je ook groter elektrisch gereedschap huren.
  3. Een set werkkleding Klussen in oude kleding is mogelijk, maar stevige werkkleding is een must. Het kan je beschermen tegen stof en vuil. Er zijn veel tassen voor gereedschap. Het is handig om de knieën te versterken bij het leggen van de vloer. Gratis bonuspunten: Veel vrouwen vinden mannen in werkkleding erg aantrekkelijk.
  4. Werkhandschoenen Universele werkhandschoenen beschermen je handen tijdens het zware werk en zijn erg handig bij het verplaatsen van scherpe of ruwe voorwerpen (zoals ruiten en tegels). Enkele vuistregels: de stof moet dik genoeg zijn in de palm van je hand en je moet hem comfortabel kunnen gebruiken.

Er zijn natuurlijk nog vele andere soorten gereedschap die handig zijn zoals een afkortzaag. Zoek vooral uit wat jij wil gaan doen en beslis aan de hand daarvan wat je gaat aanschaffen.