De trillingsmeter bouw als de oplossing voor het monitoren van trillingen

Voor mensen die niet in de bouw werken is het misschien onduidelijk hoe belangrijk het meten en monitoren van trillingen is in de bouw. Dan kan ik je vertellen dat dit cruciaal is! Overal ter wereld op elke bouwplaats worden de trillingen die bij de bouw vrijkomen gemonitoord. Nu vraag je je misschien af waarom! Dat ga ik in deze blog uitgebreid vertellen! Dus lees snel verder om alles over trillingen en de trillingsmeter bouw te weten te komen. Veel leesplezier!

 

Waarom is het meten van trillingen zo belangrijk? 

Iedereen die wel eens naar een bouwplaats heeft gekeken weet dat er veel met zware apparatuur wordt gewerkt en dat er veel in de grond wordt gewerkt. Zware trucks rijden af en aan, er wordt getimmerd, geboord, en er worden zelfs heipalen de grond in geslagen. Al deze activiteiten brengen veel trillingen met zich mee. Zulke trillingen kunnen grote gevolgen hebben voor mensen en de omgeving. Deze trillingen zijn vooral schadelijk voor de omgeving waar niet gebouwd wordt. Aangrenzende gebouwen kunnen door de continue trillingen schade oplopen aan de structuur en fundering van het gebouw. Ook kunnen de constante trillingen effect hebben op de mensen die zich om de bouwplaats bevinden. Denk maar eens aan een constant aanhoudend gebrom, dat is ook heel vervelend en vermoeiend. Trillingen hebben hetzelfde effect! Voor trillingen die schade aanrichten zijn twee categorieën. De ene, SBR-A, gaat over schade aan gebouwen, SBR-B gaat over de invloed van trillingen op mensen. Voor beide categorieën zijn normen ontworpen waar de trillingen binnen moeten blijven. Om dit te controleren moeten de trillingen gemeten worden en vergeleken worden met de normen.

 

De trillingsmeter bouw als het perfecte meetapparatuur

Het perfecte meetapparatuur om zulke trillingen te meten is de trillingsmeter bouw. Deze trillingsmeter is speciaal ontwikkeld voor de bouwsector, en kan alle omstandigheden op de bouwplaats aan (zoals stof, regen, en vallen). Een trillingsmeter bouw bestaat uit drie onderdelen. De trillingsmeter zelf, de software om de metingen mee te verwerken, en een oplaadbare batterij. Nadat de trillingsmeter bouw de trillingen heeft gemeten stuurt deze de data naar de software, waar heel gemakkelijk de resultaten in te zien zijn en conclusies getrokken kunnen worden. Na een dag in gebruik kan de meter weer opgeladen worden en de volgende dag opnieuw gebruikt worden.

 

Waar je een goede trillingsmeter bouw koopt

Een goede trillingsmeter bouw is de SWARM trillingsmeter van Omnidots. Deze komt met de software Honeycomb. De SWARM verricht hoge kwaliteit trillingsmetingen, voldoet aan de industriestandaarden, stuurt continu data naar de software, is gemakkelijk in gebruik, en is compact. De Honeycomb software is een cloud-based software die zowel de data als de instellingen reguleert. De software is toegankelijk vanaf tablets, smartphones of laptops. Deze combinatie koop je gemakkelijk op de website van Omnidots zelf!