Uitleg over frezen

Frezen kan worden uitgevoerd met veel werktuigmachines, met alle freeskop types en -ontwerpen. In het begin werd de freesmachine de “molen” genoemd, maar daarna evolueerde het naar een automatische freesmachine voor normaal gebruik tot zware frees vereisten. Het is het proces van machine gerelateerde werk waarbij roterende messen worden gebruikt om een ​​materiaal te snijden of te verwijderen. Met de snijsnelheid en scherpte van het mes kan het in verschillende richtingen. Deze machine of dit proces wordt vaak gebruikt om kleine onderdelen van een machine en dergelijke te krijgen.

De geschiedenis van de freesmachine

In 1780-1810 veranderde de freesmachine in een cirkelvormige roterende machine, met een cirkelvormige frees op de freeskop. Helaas zal de volledige geschiedenis van een freesmachine nooit bekend worden, want toen deze voor het eerst werd ontwikkeld, bevond deze zich in een kleine winkel die geen recorder of enige vorm van documentatie had. Maar de naam zelf kwam van het gebruik van de machine, “frezen” hetzelfde als de naam van deze gereedschappen “snijder”, “slijper”. Maar in 1783 vond een man genaamd Samuel Rehe de echte freesmachine uit, compleet met de verwisselbare kop voor verschillende gereedschappen doeleinden.

Moderne freesmachine

Automatische of AI-gestuurde werktuigmachines blijven zich door de jaren heen snel ontwikkelen. De freesmachine in de moderne tijd kan een vlak oppervlak of een rotsachtig oppervlak maken, als het wordt gebruikt met de juiste freeskop erop. Freesmachines worden ook vaak gebruikt om te boren, te boren, tandwielen te snijden en ruimte te maken. Nu deze machine snel evolueert om harde en zware klussen gemakkelijker uit te voeren, neemt ook de vraag toe. De vraag kwam vooral van industriële bedrijven, die zeldzame materialen, meubels of zwaar gereedschap maken of voor bouwprojecten.